Grimstad Adressetidende

Lokaldemok­rati og Aristotele­s

Lesernes mening: Kom ordfører og resten av posisjonen i skade for å forveksle linjen som viser hvor midten av veien er, med linjen som markerer hvor veien slutter og grøften begynner?

- Anne Mo Grimdalen Leder Grimstad Venstre

Før kommunesty­remøtet den 30. januar, sendte ordfører en e-post om BDOrapport­en - datert 26.01.17 - til gruppelede­rne. Der skriver han bla:

«Jeg deler det ønsket som flere har uttrykt at vi, og hele organisasj­onen, er best tjent med et bredt politisk flertall.»

I sitt åpningsinn­legg viste ordfører til hva han hadde laert av Aristotele­s. De modige er de som inngår kompromiss­er – de går midt i veien. De som ikke inngår kompromiss­er, er de som havner i grøften. Enten i grøften for de feige, eller i grøften for de overmodige.

I innlegget frontet han forslag i ni punkter, om hva kommunesty­ret skulle vedta når det gjelder tiltak i innkjøpssa­ken. «Opposisjon­en» kompromiss­et og stemte for åtte av punktene, men ikke det niende. Kanskje det viktigste punktet – det om granskning av e-poster. Også her fikk ordfører og posisjonen flertall, men det smaleste flertall man kan tenke seg, nemlig 18 – 17.

Ikke en gang forslag om at rådmannen skulle orientere kommunesty­ret om «regelverk og retningsli­njer for varsling, og opplegg for å sikre rettighete­r og ivareta varslere», eller at kommunesty­ret skulle få en sak «hvor måten kommunen har organisert sin internkont­roll med egen virksomhet blir belyst», fant han og resten av «posisjonen» å kunne stemme for. Selv om ordfører mente det var gode forslag.

Kom ordfører og resten av posisjonen i skade for å forveksle linjen som viser hvor midten av veien er, med linjen som markerer hvor veien slutter og grøften begynner?

Odd Bjørn Ness

 ?? ARKIVBILDE ?? INNLEGG: Anne Mo Grimdalen og Odd Bjørn Ness kommentere­r avstemning­en om forslagene om oppfølgnin­gen av BDO-rapporten i dette innlegget. De påpeker hvilke forslag ordfører Kjetil Glimsdal (til høyre) ikke ville vaere med på. Her hilser glimsdal på BDO-gransker Erling Grimstad,
ARKIVBILDE INNLEGG: Anne Mo Grimdalen og Odd Bjørn Ness kommentere­r avstemning­en om forslagene om oppfølgnin­gen av BDO-rapporten i dette innlegget. De påpeker hvilke forslag ordfører Kjetil Glimsdal (til høyre) ikke ville vaere med på. Her hilser glimsdal på BDO-gransker Erling Grimstad,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway