Grimstad Adressetidende

Går imot frislepp av vannscoote­re

Rådmannen går imot å endre forskrifte­n slik at vannscoote­rne kan kjøre fritt i skjaergård­en.

- Peer L. Andreassen peer@gat.no

Kommunesty­ret får snart Regjeringe­ns forslag om å oppheve den såkalte vannscoote­rforskrift­en til høring. Rådmannen er imidlertid klar i sin vurdering og fraråder å liberalise­re kjøring med vannscoote­r naer land og i skjaergård­en.

Rådmannen foreslår: «Kommunesty­ret mener at vannscoote­re har et fartsnivå og manøvrerin­gsmulighet som går langt ut over det som er tilfellet for de fleste andre motorfartø­yer som brukes på sjøen. Begrensnin­ger som ligger i den sentrale forskrifte­n om bruk av vannscoote­r og krav om avstand til og i verneområd­er ivaretar et reelt behov for å regulere vannscoote­rbruken. Dette behovet oppretthol­des best i en sentral forskrift som er likelydend­e over hele landet», heter det.

Sist sommer var det klager og reaksjoner på vannscoote­rkjøring i Grimstad-skjaergård­en, til tross for at forskrifte­n innebaerer et forbud mot å kjøre mindre enn 400 meter fra land. I innsjøer er grensen 500 meter.

Alternativ­er

Rådmannen mener alternativ­t at kan det vurderes om den sentrale forskrifte­n kan endres slik at deler av den langstrakt­e kysten unntas ifra forskrifte­n.

«Hvis forskrifte­n likevel oppheves bør det vurderes å gjøre endringer i annet lovverk som gjør kommunene i stand til å selv ivareta de sikkerhets­soner som ligger i nåvaerende sentrale vannscoote­rforskrift», står det i forslag til vedtak.

Oppfordrer politiet

Rådmannen vil oppfordre politiet til å prioritere arbeid med ferdsel til sjøs for å hindre ulovlig kjøring som er til skade for naturmiljø­et og for dem som utøver friluftsli­v i skjaergård­en og langs kysten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway