Grimstad Adressetidende

Lars koser seg med snømåking

Lars Nettum (22) synes det er kjempedeil­ig å kunne måke snø, og vil gjerne hjelpe andre. Han er ny i Grimstad og sier det er utfordrend­e å få fast jobb.

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

22 år gamle Lars Nettum synes det er deilig å stå ute og måke snø. Han er interesser­t i småjobber og måker gjerne utenfor ditt hus.

Lars Nettum elsker snømåking, snø og å vaere ute på vinterstid. Han har skrevet på sin Facebooksi­de at han kan komme og måke snø for dem som trenger hjelp og ikke har tid til det selv.

– Jeg er 22 år og veldig aktiv og glad person som elsker og hjelpe andre, sier han.

Skal bli pappa

Nettum er fra Skien, men flyttet til Grimstad for noen måneder siden. Kjaeresten hans er fra Grimstad og de skal bli foreldre i juni.

– Det har ikke vaert så lett å få jobb på Sørlandet. Jeg har mye jobberfari­ng, blant annet med å rigge lyd og lys på konserter, festivaler og lignende. Det har vaert veldig gøy, men det er få slike jobber på vinterstid. I tillegg har jeg vaert servitør og bartender. Jeg har søkt på noen utesteder i Grimstad. Men det er ikke flust av de jobbene heller, sier han.

Nettum er nå på jobbsentra­len, som et midlertidi­g tilbud mens han søker aktivt på jobber. Han tar i tillegg småjobber av ulike slag.

– Det er koselig på jobbsentra­len, og jeg kommer i kontakt med mange hyggelige mennesker fra ulike nasjoner. Det er gøy, sier han.

Stort og smått

Han kunne tenke seg en jobb som servitør eller bartender, men blir glad for og er åpen for det meste.

– Det er godt å komme seg ut og vaere i jobb på dagtid, sier han.

Dersom noen trenger hjelp til snømåking er det bare å ta kontakt med ham på telefon eller finne ham på Facebook.

– Det spiller ingen rolle om det er en liten eller stor måkejobb, så lenge det ikke er flere mål. Da er det kanskje greit å heller hyre inn en traktor, sier han.

Nettum tar litt betalt for måkejobben­e, men sier at han ikke skal ha store greiene.

– Jeg vokste opp i blokk, så jeg har ikke måttet måke så mye opp igjennom. Det gir meg en litt frihetsføl­else å bare kunne måke for meg selv i mitt eget tempo, ute i frisk luft. I tillegg er det godt å kjenne at man bruker kroppen og trener. Jeg blir jo støl, slik man også blir når man går på treningsse­nter. Og det er jo også en god følelse, sier han.

Spade og gressklipp­er

– Vi får håpe snøen holder seg litt til da, så folk har behov for din hjelp med å måke?

– Ja, og når gresset kommer fram og gror, kan jeg bytte ut spaden med gressklipp­eren, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? FLYTTET: NEttum er fra Skien, men har flyttet til Grimstad på grunn av kjaeresten. Han er jobbsøkend­e, og tar gjerne småjobber for folk.
FLYTTET: NEttum er fra Skien, men har flyttet til Grimstad på grunn av kjaeresten. Han er jobbsøkend­e, og tar gjerne småjobber for folk.
 ??  ?? DEILIG: 22-åringen Lars Nettum koser seg med snømåking. Han liker å vaere ute, bruke kroppen og å hjelpe andre.
DEILIG: 22-åringen Lars Nettum koser seg med snømåking. Han liker å vaere ute, bruke kroppen og å hjelpe andre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway