Grimstad Adressetidende

Jerv-talent (17) fikk debuten på A-laget

Jervs nysignerin­g var involvert i angrepet som avgjorde årets første kamp for de gule.

- TRENINGSKA­MP b Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Erixon Danso ble klar for Jerv tirsdag, og allerede dagen etter var han med i troppen da Jerv møtte Vindbjart til årets første treningska­mp. Venndølene har allerede spilt to, og har i det siste tapt både for Start og Arendal.

Fra start mot Jerv mønstret de blå tidligere Jerv- og Expressspi­ller Magnus Langerud, mens Jerv på sin side stilte med et reservepre­get lag fra start. A-lagsprofil­er som Glenn Andersen, Andreas Hagen, Alexander Lind, Øyvind Knutsen og Jan Jenssen var ikke med i troppen i det hele tatt. Ungguttene Sander Haugen, Vegard Somdal, Halvor Hovstad og Simen Aanonsen fikk alle spilletid, og ingen av dem gjorde seg bort.

Jerv fikk en god start på kampen, og høyrekant Vegard Somdal viste friske tendenser. Før kvarteret var spilt spilte han frem Ulrik Berglann inne i feltet, som fikk vridd seg rundt og satt ballen i mål.

Jerv-aktuell spiller scoret

Utover i omgangen kom Vindbjart mer og mer med, og kort tid før pause fikk storscorer Øyvind Gausdal en stor sjanse, men skuddet gikk utenfor. Et par minutter senere var det Preben Skeie som kunne sette inn utlikninge­n. Indreløper­en var tidligere i vinter aktuell for Jerv, men overgangen ble ikke noe av.

I pausen byttet Jerv fire spillere, og fikk litt mer grep om kampen igjen etterhvert. Imidlertid var det Gausdal som skulle få den første store sjansen, men nok en gang bommet spissen.

Tredje sist på vinnermål

Etter omkring en times spill var det duket for Erixon Dansos debut. Han ble satt inn som indreløper, en posisjon han ikke er vant med fra før. Han viste imidlertid prov på teknikk og overblikk, og få minutter etter han kom inn spilte han Berglann fint frem på venstrekan­ten. Lynvingen satte fart ned mot dødlinja og serverte Eirik Haugstad foran mål. Høyrekante­n satte ballen i mål, og Jerv var i føringen igjen.

Kort tid før slutt fikk Gausdal enda en god mulighet, men skuddet endte utenfor stengene. Dermed vant Jerv årets første kamp.

Ser stort potensial

– Vindbjart er alltid dønn solide i januar-februar. De tør å spille, så all honnør til dem. Det ble en jevn kamp, sier treneren, som mener de gule har mye å gå på, spesielt i angrepsspi­llet.

Sandstø forventer mye av Danso når han kommer i form og blir samspilt med laget, og anslår at nyervervel­sen for øyeblikket ligger på 75-80 prosent av sin kapasitet.

– Vi har et enormt potensial offensivt med mange gode ballspille­re. Vi hadde en prøvespill­er i dag som ikke er helt vant til hvordan vi presser. Det ble bedre da Toft kom inn, sier Sandstø, som gir assistentt­rener Jahn Robert Holmgren aeren for seieren.

– I fjor ble det 2-2 mot Vindbjart. I år ble det 2-1. Nøkkelen til det tror jeg er at vi har fått ut Andreas Jenssen og fått inn Mini, sier han og gliser.

Jenssen har som kjent gått til Start for å gjenoppta samarbeide­t med Steinar Pedersen. Prøvespill­eren som startet på topp er Razak Adebayo. Han reiste hjem uten kontrakt etter kampen. Glenn Andersen var blant flere A-lagsprofil­er som ikke var med mot Vindbjart. Sandstø forteller at kapteinen for tiden er under opptrening etter et overtråkk for to ukers tid siden.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway