Grimstad Adressetidende

Klar for årets travleste helg

Christian Schinnes er forberedt på at det kommer til å gå i ett med rigging og arrangerin­g av Skifestiva­len denne helgen, men tror festivalen betyr utrolig mye for byen.

- LØRDAGSINT­ERVJUET bJanicke Yttervik janicke@gat.no

– Hvor glad er du for snøen som har kommet denne uka?

– Vi er veldig glade for dette, det gjør det så mye lettere å arrangere festivalen, selv om plan B også var spennende, med duk gjennom gatene.

– Du går en travel helg i møte?

– Absolutt, men det meste er gjort før selve festivalen, de siste ukene er vi mange som har ulike oppgaver, så mye av jobben er planleggin­g, og mange frivillige bidrar. Men det er en travel helg, og den starter fredag. Kommunens folk begynner tidlig på fredagen og gjør klart med snø i store hauger. Vi møtes så tidlig på kvelden, hvor vi gjør alt av rigging av løyper, lager spor, merker løyper, og gjør alt klart til dagen etter. Lørdagen møtes vi til frokost i åttetiden, og holder på så lenge vi orker. Denne helgen går det slag i slag.

– Hvorfor har du lyst å holde på med dette?

– Det er gøy å bidra til lokalmiljø­et, jeg har selv ett barn som er med på sånne type ting, og så er jeg glad i langrenn og vinter.

– Hvor viktig er Skifestiva­len for Grimstad?

– Den er veldig viktig, og den tiltaler både barn og unge, og også eldre. Vi har en del eldre frivillige, som mine foreldre. De er pensjonist­er, og de liker også å bidra. De er med for første gang i år. Festivalen skjer også på en tid hvor byen ikke viser seg fra

sin beste side.

– Ellers i helgene, når det ikke er festival, hva liker du da å finne på?

– Det kommer an på om det er med eller uten barn, men enten å finne på ting med henne, eller så er jeg glad i å trene, og er aktiv i Fevik sykkelklub­b.

– Hva må du ha om morgenen?

– Kaffe! Og frokost, jeg er alltid sulten om morgenen.

– Favorittma­t?

– Jeg er veldig glad i skalldyr.

– Tror du det er mer mellom himmel og jord?

– Ja, jeg kan tro litt på det, at det er noe vi ikke har oversikt og kontroll på.

– Hva brenner du for?

– Det viktigste er datteren min og familien, og så er jeg veldig glad i trening og jobben min. En kombinasjo­n av å ha det bra både i jobb og med familie og på fritiden.

– Hva leser du helst?

– Det må vaere krim.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KLARE FOR FESTIVAL: Christian Schinnes er med på å arrangere Skifestiva­len som starter klokken 12 i dag. Datteren Elita Madelen Schinnes er med i skisporet.
FOTO: PRIVAT KLARE FOR FESTIVAL: Christian Schinnes er med på å arrangere Skifestiva­len som starter klokken 12 i dag. Datteren Elita Madelen Schinnes er med i skisporet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway