Grimstad Adressetidende

Et gløtt inn på campus

-

Av og til

får vi som ikke ferdes på Universite­tet i Agder til daglig et verdifullt gløtt inn i det som foregår, og hvilken verdi dette miljøet har for kommunen og regionen.

Tirsdag skrev vi

om den store eldreunder­søkelsen for nye pensjonist­er. UiA samarbeide­r med kommunen om prosjektet som skal gi en pekepinn om hvilke tjenester de eldre forventer i fremtiden.

Onsdag ble det

arrangert karriereda­g på universite­tscampusen. 61 bedrifter var på plass, og flere hundre studenter. Sammen knyttet de kontakter som kan bli viktige for begge parter i fremtiden. Uansett var det et pulserende liv med mange aktivitete­r denne dagen.

I dag skriver

vi om Motion Lab som er blant verdens mest avanserte forsøkssta­sjoner i sitt slag. For kort tid siden ble det investert i utstyr til fem millioner kroner, som gjør at laben kan gjøre ekstremt presise beregninge­r av komplisert­e bevegelser. Fra tidligere jobber UiA og andre partnere med både Mechatroni­cs Innovation Lab (MIL) og velferdste­knologi.

Noen ganger hører

vi at studentene er for lite synlig i bybildet, at de ikke bruker sentrum nok. Vel, kanskje det skyldes at de driver med interessan­te og viktige saker på campus. Universite­tsmiljøet er i alle fall et kraftsentr­um som kommer hele kommunen til gode.

 ??  ?? LAB: Motion Lab som drives på UiA i Grimstad er blant verdens mest avanserte. Dette styrker kompetanse og omdømme til miljøet.
LAB: Motion Lab som drives på UiA i Grimstad er blant verdens mest avanserte. Dette styrker kompetanse og omdømme til miljøet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway