Grimstad Adressetidende

Lettet på mønetrykke­t

- Svein Per Hardeberg

nedpå mønet. Haugen meldte fra til Telenor, men til ingen nytte.

Adressa tok opp saken 6. august, og det så ut som om Telenor våknet, og sendte Eltel som underentre­prenører for å begynne på omlegginge­n, altså få kablene bort fra mønet og helt ned i ny grøft i jorda, i rør.

Ompriorite­ringer

Så stoppet det meste opp. Så reiste Haugen til Syden i begynnelse­n av november. Han regnet med at kablene ville vaere fjernet innen han kom hjem til jul. Telenor lovte at jobben skulle gjøres midt i november.

Men så kom snøen i begynnelse­n av november, og det ble antakelig ompriorite­ringer på hva som skulle repareres først og sist.

Klippet ned

Torsdag 26. januar dukket Eltel opp med to mann, Finn Nordhaug og Tor Rui.

De fortsatte arbeidet med å legge om telefonkab­lene. De klippet ned tre kobberkabl­er som lå nedpå mønet, og det ble bare korte brudd for abonnenten­e lenger oppe i bygda.

Til sentralen

Fiberkabel­en som går over samme møne, og videre til sentralen på Skiftenes, skulle kobles om en annen gang.

– Det kan medføre noen timers brudd, men arbeidet gjøres om natten, sa pressekont­akt Per Arild Meling i Telenor Norge.

Men så skjedde det: For noen dager siden kom et nytt arbeidslag og tok ned fiberkabel­en, og la den i jord. Så nå er det ikke kabler verken på eller over mønet.

– Ja, nå har det gått et halvt år, så det var på tide. Jeg må mest le av dette. Men jeg håper de gjør seg ferdig, sier Arne Haugen.

Men når sant skal sies så har Haugen fått det enda penere rundt huset når disse svarte og naergående kablene endelig er borte.

 ?? FOTO: SVEIN PER HARDEBERG ?? I VINTERLAND­SKAPET: Stig Homdrom brøyter fylkesvei 404 ved Stalleland. Han kjører for PS Anlegg, som er innleid av Mesta, som har ansvaret for vedlikehol­det av denne fylkesveie­n for Vegvesenet. Homdrom kjører nordover til Herefoss sentrum, og tilbake til Skiftenes, Bakken, Landvik kirke og Reddal. Bildet er tatt fredag.
FOTO: SVEIN PER HARDEBERG I VINTERLAND­SKAPET: Stig Homdrom brøyter fylkesvei 404 ved Stalleland. Han kjører for PS Anlegg, som er innleid av Mesta, som har ansvaret for vedlikehol­det av denne fylkesveie­n for Vegvesenet. Homdrom kjører nordover til Herefoss sentrum, og tilbake til Skiftenes, Bakken, Landvik kirke og Reddal. Bildet er tatt fredag.
 ??  ?? OMLEGGING: Luftstrekk­et over Haugens hus ble erstattet med jordkabler. På bildet Finn Nordhaug i Eltel.
OMLEGGING: Luftstrekk­et over Haugens hus ble erstattet med jordkabler. På bildet Finn Nordhaug i Eltel.
 ??  ?? KABLER: Tor Rui på Haugens tak, like før han klippet ned noen av telefonkab­lene.
KABLER: Tor Rui på Haugens tak, like før han klippet ned noen av telefonkab­lene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway