Grimstad Adressetidende

Møtte «Folkets spiller»

Over 100.000 kroner fra supportern­e er med på å bidra til at Jerv kan hente Erixon Danso.

- FOLKETS SPILLER

Tidligere i vinter tok Jerv-supporter Preben Røer Henriksen initiativ til å samle inn penger til «Folkets spiller». Målet på 400.000 kroner er ikke nådd, men rett i overkant av 100.000 kroner har kommet inn, og tirsdag kunngjorde Jerv at de hadde signert Erixon Danso på en ettårskont­rakt. Bidraget fra supportern­e var med på å gjøre det mulig.

Etter kampen mot Vindbjart i Sørlandsha­llen fikk Henriksen hilse på Danso.

– Jeg tror dette er en vanvittig bra signering, og at det blir et løft for laget. Det er en slik fremoverre­ttet offensiv spiller vi har savnet etter at Tonny Brochmann dro, sier Henriksen.

– Det er også en spiller Arne Sandstø har prøvd å hente lenge, så det er litt ekstra spesielt at penger vi har samlet inn har bidratt til det. Dette er viktig både for spillergru­ppa og oss supportere, mener Henriksen.

Tøff oppvekst

Danso selv er glad for å vaere på plass i Jerv etter et mislykket opphold i Ukraina. Tidligere har han spilt i Nederland, hvor han også vokste opp.

– Jeg er veldig glad for å vaere her. Jeg har vaert gjennom mye dritt, unnskyld uttrykket, sier han til Faedreland­svennen, og forteller om en hard oppvekst i Amsterdam.

– Det var mange fattige mennesker. Det var mye dop og mye vold. Jeg vokste opp med å spille fotball på gata. I Amsterdam er det mange forskjelli­ge kulturer som møtes. Det er en del områder hvor det er konkurrans­e på gatene. Alle rundt meg solgte dop. Det var hardt. Jeg hadde en tøff oppvekst, sier 27-åringen til avisen.

 ??  ?? PÅ PLASS: Erixon Danso var denne uken på plass som «Folkets spiller» etter en innsamling dratt i gang av Preben Henriksen. Onsdag møttes de to i Sørlandsha­llen.
PÅ PLASS: Erixon Danso var denne uken på plass som «Folkets spiller» etter en innsamling dratt i gang av Preben Henriksen. Onsdag møttes de to i Sørlandsha­llen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway