Grimstad Adressetidende

Wolf dro til med 100 mil i romaskinen

Sist gang Wolf Lehrfeld forsøkte seg på et lignende stunt måtte han avbryte ettersom han pådro seg anstrengel­sesastma.

- TRENING Marie Hatlevoll marie@gat.no

Wolf Lehrfeld forberedte seg godt før ekstrempre­stasjonen han planla. Å skulle ro 50.000 meter hver dag i 20 dager.

Om avstanden 100 mil ikke sier deg så mye, så tilsvarer strekninge­n tur-retur Grimstad-Hirtshals fire ganger pluss en ekstra tur til Hirtshals. Wolf bega seg imidlertid ikke ut i det våte element i Skagerak, men tok den svaert lange roturen innendørs på Gym 36 i Grooseveie­n.

– For å få det til, måtte jeg ro 50.000 meter hver dag. Det er langt. Derfor måtte jeg dele det opp i to økter, en om morgenen og en om ettermidda­gen, forteller roentusias­ten fra Grimstad som fyller 72 år i mars.

Å ta en dag pause midt inne i prosjektet lot seg ikke gjøre. – Da klarer man ikke å hente inn de tapte meterne. 50.000 meter på en dag er langt. Jeg brukte nøyaktig en time og 48 minutter per økt, med tiden 2,10 på 500 meter. For at kroppen skal klare denne belastning­en er man helt avhengig av å forberede seg, forklarer Wolf.

Mindre helseplage­r

Og det har han gjort. De siste årene har roing på maskin vaert en fast del av hverdagen for den pensjonert­e tømreren.

– Jeg har hatt litt problemer med ryggen, hoftene og den ene skulderen, så fysioterap­euten anbefalte meg å begynne å ro. Det hadde jeg ikke lyst til, for jeg syntes det var forferdeli­g kjedelig. Men så ble jeg med på en rotime på Eddiken, og ble bitt av basillen. Det var noe annet med musikk og instruktør, forteller han.

Ryggen og hoftene fungerer nå bra, og skulderen ble også bedre etter den store kraftanstr­engelsen i januar. Wolf var spent på om kroppen skulle holde.

– Dette er ikke første gangen jeg ror denne distansen, i fjor klarte jeg det på 30 dager. Jeg har tidligere prøvd meg på 20, men da gikk det ikke. Jeg fikk anstrengel­sesastma og måtte avbryte etter 13 dager, sier han.

Hvilte og trente

I de 20 dagene utfordring­en sto på, handlet ikke livet om så mye annet enn roing.

– Jeg sto opp, spiste to bananer og drakk to kaffekoppe­r før jeg syklet ned til Gym 36. Etter roøkten var det hjem og spise litt råkost og hvile en times tid på sofaen, før jeg dro ned og rodde andre økt. Så var det hjem og spise middag, hvile litt på sofaen og så legge meg tidlig. De to første ukene var kona mi Reidun bortreist, så det var fint når hun kom hjem og kunne lage litt mer or- dentlig middag til meg, smiler han.

Da utfordring­en var fullført lørdag 28. januar klokken 17.10 trengte han en pause.

– Jeg tok noen hviledager frem til den påfølgende torsdagen. Men nå er jeg i gang igjen, forteller Wolf.

Sykler til Frankrike

I tiden fremover blir imidlertid treningen litt mer variert. Til sommeren har Wolf planer om en sykkeltur ned til Provence helt sør i Frankrike. Og han jukser ikke med å kjøre eller fly ned, han sykler hele veien ned og hjem igjen.

– For noen år siden syklet jeg fra Nordkapp til Lindesnes, men det var ikke langt nok. Så jeg tok ferjen og fortsatte videre ned hele Europa til sørspissen av Spania, forteller han.

På disse turene sykler Wolf alene, og han liker å ha god tid.

– Jeg bør helst ha tre måneder, jeg liker ikke når det blir stress. Og heldigvis har kona mi forståelse for at jeg gjør dette, hun sier at det nytter ikke å holde en løve i bur, smiler Wolf.

Motiverer andre

På planen står derfor både styrketren­ing og spinning i månedene som kommer. Og litt roing. Det er Monica Lyngroth Nesje som er salgs- og markedskon­sulent på Gym 36 glad for.

– Det er flott å ha Wolf her på senteret, han er en motivator for flere av våre andre roere. Ettersom vi har gruppetime­r i roing, har det blitt veldig populaert hos oss. Og ettersom Wolf har utviklet en god teknikk, er det mange som har mye å laere av han, sier hun.

Wolf selv er klar på en ting:

– Når jeg ser noen bruke feil teknikk når de ror, klarer jeg ikke å la vaere å si noe. Dette er en så flott og allsidig trening jeg håper mange andre kan få like stor glede av som meg, avslutter han.

 ??  ??
 ??  ?? I KJENT STIL: Wolf Lehrfeld måtte ro to økter på nesten to timer hver eneste dag i 20 dager for å komme i mål, dermed rakk han ikke saerlig mye mer enn å sove, spise , tre ne og hvile de dage ne han gje nnomførte utfordring­e n.
I KJENT STIL: Wolf Lehrfeld måtte ro to økter på nesten to timer hver eneste dag i 20 dager for å komme i mål, dermed rakk han ikke saerlig mye mer enn å sove, spise , tre ne og hvile de dage ne han gje nnomførte utfordring­e n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway