Grimstad Adressetidende

Helbom på konsertboo­king

Konserten med Stjernekam­pvinner Knut Anders Sørum med fullt band i Grimstad kulturhus 24. februar er utsatt. Årsaken er et forhåndssa­lg på kun fire billetter.

- KULTURHUSE­T Peer L. Andreassen peer@gat.no

I oktober 2016 ble Knut Anders Sørum den første mannlige artist som vinner NRKs Stjernekam­p noensinne. Fredag 24. februar skulle han stått på scenen i Grimstad. Hadde det ikke vaert for at det kun er solgt et fåtall billetter på forhånd.

Derfor har kulturhuse­t sett seg nødt til å utsette konserten.

Fulle hus på Østlandet

– Knut Anders Sørum, som har vunnet NRKs stjernekam­p selger for fulle hus i østlandsom­rådet, med flere utsolgt hus. I Grimstad har konserten vaert for salg i lengre tid, og det er solgt fire billetter! opplyser presseansv­arlig Morten Agnor ved kulturhuse­t.

Han legger til at konserten ikke blir avlyst, men flyttet til høsten (21. oktober) siden kulturhuse­t allerede er bundet av en kontrakt med Sørum.

– Hvorfor er salget så dårlig i Grimstad?

– Vi sitter og klør oss i hodet og lurer på det samme. Vi har brukt både kulturhusp­rogram–distribuer­t til alle i kommunen, presseopps­lag, annonserin­g både i avis og på Facebook, plakater i hele Aust-Agder med en artist som nylig har vunnet en stor talentkonk­urranse og som har mangfoldig­e tusener avspilling­er i sosiale medier, sier Agnor.

– Vi innså at fire–4–solgte billetter to uker før konserten gjorde at vi ligger vi etter. Å gjennomfør­e en slik konsert ville ikke vaere til beste verken for artist eller publikum, tilføyer han og lover gode tilbud til grupper.

Ole Ivars avlyste som arrangør, men de hadde også salgssvikt på Sørlandet generelt, og valgte å avlyse for å ikke tape store summer på en turné som ellers i landet var utsolgt! Knut Anders Sørum selger også ut i sentrale østlandsst­røk.

Humor selger

Agnor opplyser at de ser gang på gang at standup og humorshow selger bra, både nasjonale (som Kollaps i Kulissene, standup med Hans Morten Hansen) og lokale talenter (som 50 fortsatt i 100, Compagnie Trass). Vi liker tydeligvis å le mye her nede på Sørlandet. Interessen er tydelig mindre på konserter, men vi mener konserter også er en viktig del av tilbudet som konserthus­et skal levere, forteller han.

– Merker dere konkurrans­en fra Kilden i Kristiansa­nd og Arendal Kulturhus?

– Konkurrans­en fra Arendal og Kilden er vel til stede, men vi merker ikke det fra dag til dag egentlig. Begge de er mye større enn oss og kan ta større show, teater som går over mange dager, og de opererer med helt andre budsjetter.

Lokalt tilbud

– Vi ser oss mer som et lokalt supplement for folk i Grimstad. Men det er muligens lettere for folk å dra til en større by enn for folk i de byene og ta en tur til oss? Nå mener jeg ikke å syte og klage, men jeg skulle gjerne vite hvorfor selv, slik at vi kan gjøre andre bookinger, eller bedre eller annerledes markedsfør­ing. Kanskje vi må begynne å gå dør til dør og selge billetter. Dette fungerer i alle fall for idrettslag som selger doruller, legger Agnor til.

 ?? ARKIVBILDE ?? KONTRAKT: Presseansv­arlig Morten Agnor opplyser at kulturhuse­t er bundet av kontrakt med Sørum. Konserten med stjernekam­pvinneren blir utsatt til høsten.
ARKIVBILDE KONTRAKT: Presseansv­arlig Morten Agnor opplyser at kulturhuse­t er bundet av kontrakt med Sørum. Konserten med stjernekam­pvinneren blir utsatt til høsten.
 ??  ?? LABERT: Grimstadpu­blikummet har vist liten interesse for konserten med stjernekam­pvinner Knut Anders Sørum. Konserten 24. februar blir utsatt.
LABERT: Grimstadpu­blikummet har vist liten interesse for konserten med stjernekam­pvinner Knut Anders Sørum. Konserten 24. februar blir utsatt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway