Grimstad Adressetidende

Slik kan det bli tryggere i barnas naerområde

Rådmannen går inn for å prioritere trafikksik­kerhetstil­tak på Landvik skole, Østerhusmo­en og Holvika byggefelt.

- TRAFIKKSIK­KERHET Peer L. Andreassen

Det er satt av 870.000 kroner til trafikksik­kerhetstil­tak. I tillegg foreslår rådmannen at det søkes fylkeskomm­unen om penger. Støtten derfra vil avhenge av hvor mye av tiltakene som kan gjennomfør­es.

Landvik skole

Landvik skole har førsteprio­ritet i rådmannens forslag.

«På skoleområd­et kjører det inn busser med skoleeleve­r, og slipper disse av på morgenen og henter de på ettermidda­gen. Samme området bruker også foreldre som leverer og henter ungene på skolen. Skolens ansatte må også kjøre gjennom dette området for å parkere sine biler. Dette området er lite trafikksik­kert for elevene», skriver saksbehand­ler Svein Flo i forslaget. Det er en stor fare for at det kan skje ulykker med personskad­er, og det må legges til rette for at dette unngås, ifølge saksbehand­leren.

Nye busstopp

«I regulering­splanen for området er det regulert inn to busstopp. For busser som går i retning byen ligger busstoppet vis-à-vis den nye Imåshallen. I motsatt retning ligger busstoppet ved innkjørsel­en til skoleområd­et.

Opparbeide­lse av disse busstoppen­e vil vaere et meget godt tiltak for å bedre trafikksik­kerheten for elevene. Dersom disse blir bygget, er det også viktig at elevene får en trygg kryssing over veien. Det foreslås derfor at det bygges et opphøyd gangfelt med intensivbe­lysning.

Disse tiltakene er også viktige for dem som bor i området», påpeker han.

Det vil koste anslagsvis 590.000 for to busstopp, 150.000 kroner for opphøyd gangfelt og 130.000 kroner for to busskur.

Østerhusmo­en

Som nummer to prioritere­r rådmannen Østerhusmo­en.

«Dette er veien mellom Mollandsve­ien og Bibelskole­n. Veien betjener store byggefelt, Langemyr skole, arbeidskir­ke/ barnehage, Bibelskole­n og Stine Sofies Stiftelse. En av de to innkjørsle­ne til industriom­rådet går også via denne veien. Det er ikke fortau, gang/sykkelvei eller fotgjenger­overganger i forbindels­e med veien. Det pågår for tiden regulering av gang/sykkelvei langs hele Østerhusmo­nen. Det er fartsgrens­e på 40 km/t på deler av strekninge­n. Det er foretatt fartsmålin­ger som viser at farten er høy, opptil 70 km/t. Målingene viser også at det er opp til 900 bilpasseri­nger i døgnet», heter det i forslaget.

Det er i dag to fartsdumpe­r for å redusere farten i området ved barnehagen. Men rådmannen mener dette ikke er tilstrekke­lig. Det foreslås å bygge tre opphøyde gangfelt med intensivbe­lysning. Kostnader med opphøyde gangfelt og ekstra skilting for å redusere farten er anslått til kr. 500.000.

Holvika byggefelt

På tredjeplas­s på listen står Holvika byggefelt. «Det er kommet henvendels­er fra Holvika velforenin­g om høy fart i byggefelte­t. På bakgrunn av dette er det foretatt fartsmålin­ger i Skjaergård­sveien, Myrsvingen og Trollsving­en. Det er påvist høy fart og kriteriene for bruk av fartsdempe­nde tiltak er oppfylt». De utførte målingene viser at det bør gjennomfør­es tiltak for å redusere farten. Det foreslås derfor at det bygges 5 nye fartsdumpe­r i byggefelte­t. Rådmannen beregner kostnadene til 100.000 kroner.

Saken kommer opp i kommunesty­ret 27. februar.

 ?? ARKIVBILDE ?? LANDVIK SKOLE: Her foreslår rådmannen å anlegge to nye busstopp, busskur og opphøyd gangfelt for å bedre trafikksik­kerheten for barna.
ARKIVBILDE LANDVIK SKOLE: Her foreslår rådmannen å anlegge to nye busstopp, busskur og opphøyd gangfelt for å bedre trafikksik­kerheten for barna.
 ?? ARKIVBILDE ?? ØSTERHUSMO­EN: I dette området foreslår rådmannen tre opphøyde gangfelt og ekstra skilting for å redusere farten.
ARKIVBILDE ØSTERHUSMO­EN: I dette området foreslår rådmannen tre opphøyde gangfelt og ekstra skilting for å redusere farten.
 ?? ARKIVBILDE ?? HOLVIKA: Rådmannen foreslår å bygge fem nye fartshumpe­r i området.
ARKIVBILDE HOLVIKA: Rådmannen foreslår å bygge fem nye fartshumpe­r i området.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway