Grimstad Adressetidende

Drømmer om 200 statsjobbe­r

Venstre drømmer nå om å få 200 statlige arbeidspla­sser innenfor landbruket til Grimstad. Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) er positiv til forslaget, men vil ikke låse seg til at de må komme til Grimstad.

- POLITIKK Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Arnt Gunnar Tønnessen oppfordrer nå ordføreren og alle andre til å stå samlet for å sikre at Grimstad kan få 200 statlige arbeidspla­sser.

Det har i det siste blitt kjent at regjeringe­n nå jobber med planer om å flytte ut en større mengde statlige arbeidspla­sser fra Oslo til resten av landet. Bak dette står Venstre sammen med Regjeringe­n. De har utarbeidet en plan for lokaliseri­ng av statlige arbeidspla­sser rundt omkring i landet.

Dette ble blant annet kjent i forrige uke da det kom fram at 630 statlige arbeidspla­sser blir lokalisert utenfor Oslo, og det kan komme mer på sikt. I neste runde kan det komme opp mot 1.200 nye arbeidspla­sser som blir fordelt utover i landet.

Landbruksf­orvaltning­en

En av de etatene som kan bli flyttet ut av Oslo og som kan vaere aktuelle for Agder, er landbruksf­orvaltning­en. Denne har i dag i underkant av 200 stillinger.

– Som kjent er Grimstad den største landbruksk­ommunen på Agder, og det sammen med den viktige foredlinge­n av landbruksp­rodukter, fagmiljøet som alt finnes her og vår beliggenhe­t, gjør at Venstre mener Grimstad er en ypperlig kandidat til å få lokaliseri­ngen av landbruksf­orvaltning­en, skriver han i et spørsmål som han vil stille til ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) i mandagens kommunesty­re.

– Inntil 200 arbeidspla­sser vil bety mye for kommunen, og vil kunne styrke landbruksn­aeringen spesielt, men også vaere viktig for mange andre arbeidspla­sser knyttet til landbruk og landbruksp­rodukter, skriver han videre.

– Du viser i spørsmålet ditt til ordføreren at Grimstad er den største jordbruksk­ommunen på Agder, men det er jo mange andre distrikter og steder i Norge som også har et omfattende jordog landbruk. Hvor store er egentlig sjansene for å få dette kontoret til Grimstad?

– Slik jeg oppfatter det konkurrere­r Grimstad med Sogn og Fjordane og Trøndelag om å få dette. Ut fra det mener jeg at Grimstad ligger godt an, sier Tønnessen til Adressa.

– Hva må gjøres for å lykkes med dette?

– Siden Venstre, Høyre og FrP står bak dette forslaget, tenker jeg at vi har et saerlig ansvar for å få dette til. For det andre må vi prøve å skape en samlet støtte i Agder for en slik lokaliseri­ng. Hvis ikke det går må vi arbeide aktivt for å få det til, også mot stortingsp­olitikerne. Det vil derfor vaere en kjempeford­el hvis Agder klarer å tale med én stemme i denne saken, sier Tønnessen.

Han sier også det er viktig at de får oppbacking av ordføreren i denne saken, hvis ikke blir veien veldig lang.

– Må tenke regionalt

Kjetil Glimsdal sier på sin side at han var klar over denne saken og at kommunen allerede derfor er i gang med å finne ut av hvilke andre etater som også kan vaere på flyttefot og som det kan vaere aktuelt å arbeide for å få.

– Jeg synes dette er et kjempegodt forslag, men det er veldig viktig at vi tenker regionalt her, ikke bare Grimstad. Vi konkurrere­r jo ikke først og fremst med resten av regionen vår, men med andre deler av landet som også kan få disse arbeidspla­ssene, sier Kjetil Glimsdal.

– Jeg kommer derfor til å ta et initiativ overfor Østre Agder. Vi må ha en åpen dialog med dem i denne saken, blant annet for å finne ut at vi ikke opptrer som konkurrent­er. Det kan også hende vi skal støtte at dette kommer andre steder enn akkurat til Grimstad hvis det viser seg mer formålstje­nlig, sier han.

Han kan ikke nå si hvilke andre etater det kan vaere aktuelt å flytte ut av Oslo, men at kommunen allerede har satt i gang naeringssj­efen for å finne ut av dette.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: JOHNNY FOSS ?? MULIG ALTERNATIV: UiAs campus kan vaere et smart sted å legge en eventuelt ny landbruksf­orvaltning, mener Arnt Gunnar Tønnessen.
ARKIVFOTO: JOHNNY FOSS MULIG ALTERNATIV: UiAs campus kan vaere et smart sted å legge en eventuelt ny landbruksf­orvaltning, mener Arnt Gunnar Tønnessen.
 ??  ?? ARNT GUNNAR TØNNESSEN
ARNT GUNNAR TØNNESSEN
 ??  ?? KJETIL GLIMSDAL
KJETIL GLIMSDAL

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway