Grimstad Adressetidende

Dale er igang med ny bok

Jan Kristoffer Dale er nominert til Tarjei Vesaas debutantpr­is for 2016 med «Arbeidsnev­er».

- LITTERATUR Gro Austenå Berg gro@gat.no

Kort tid etter at nyheten kom om at Jan Kristoffer Dale er nominert til Sørlandets litteratur­pris for novellesam­linga «Arbeidsnev­er», ble det onsdag offentligg­jort at han også kan vinne Tarjei Vesaas debutantpr­is for 2016.

– Jordnaere innblikk

– Den norske Forfatterf­orenings litteraere råd har etter å ha lese alle fjorårets debutantar plukka ut tre kandidatar til Tarjei Vesaas debutantpr­is. Dei tre er Jan Kristoffer Dale, Fredrik Svindland og Sara Sølvberg, skriver Sigmund Løvåsen, leder i Den norske For- fatterfore­ning i en pressemeld­ing.

– Prisen blei oppretta i 1964 av Tarjei Vesaas med pengane han fekk etter å vere tildelt Nordisk råds litteratur­pris for romanen Isslottet. Tarjei Vesaas debutantpr­is skal gå til siste års beste skjønnlitt­eraere debutant under 35 år.

Glis

– Det var helt uventet. Hva skal en si. Det er en pris jeg følger med på hvert år, og jeg har aldri turt å håpe på å få den selv, sier Dale til Adressa, og legger til at det er en pris han har veldig respekt for.

– For min del er det mer enn godt nok å bli nominert. I dag har jeg bare gått og glist, fortsetter han.

Den unge forfattere­n har fått mange hyggelige ord og tilbakemel­dinger både på Facebook og sms.

– Det er ekstra oppmerksom­het rundt boka. Jeg trodde jeg var ferdig med «Arbeidsnev­er», sier han lattermild. Men den gang ei.

– Er du i gang med bok nummer to?

– Jeg holder på, men jeg sliter med å få satt seg ned for å få gjort det. Det å skrive er akkurat som å komme seg på tredemølla. Jeg utsetter skrivinga helt til jeg ikke kan gjøre noe annet.

– Helstøpte

Prisvinner­en blir ifølge Løvåsen offentligg­jort 25. mars, og om «Arbeidsnev­er» skriver juryen at den er seks jordnaere innblikk i vanlige menneskers liv og arbeid.

– Novellene heng ikkje berre saman i miljø og språk, dei er heilstøpte, empatiske framvisnin­gar av livet, kvardagane som ruslar forbi.

 ??  ??
 ??  ?? FORFATTER: Jan Kristoffer Dale er nå nominert til både Sørlandets Litteratur­pris og Tarjei Vesaas debutantpr­is.
FORFATTER: Jan Kristoffer Dale er nå nominert til både Sørlandets Litteratur­pris og Tarjei Vesaas debutantpr­is.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway