Grimstad Adressetidende

Tok opp tre år gammel sak

Formannska­pet tok torsdag opp den over tre år gamle saken om Haavindrap­porten i Agder Returkraft­saken, og vedtok å følge opp de tidligere vedtakene.

- POLITIKK Kjetil Karlsen

Det var med andre ord ikke akkurat en brennaktue­ll sak som ble behandlet da formannska­pet var samlet sist. Men det skyldes ikke at man ikke har prøvd.

Hele åtte ganger (!) fra 2014 til 2016 har administra­sjonen prøvd å få politikern­e til å følge opp kommunesty­rets vedtak av 26. august 2013, men uten å lykkes. Dette har ifølge rådmannens saksfremst­illing blitt gjort både i forbindels­e med tertialrap­porter og årsmelding­er. Nå prøvde altså administra­sjonen seg igjen, og denne gangen vedtok politikern­e å følge opp det gamle vedtaket.

Haavind-rapporten

Saken det dreier seg om er den såkalte Haavind-rapporten. Den kom i kjølvannet av at Grimstad, Froland og Arendal kommuner ville undersøke Agder Renovasjon­s rolle i den såkalte «Returkraft-saken». Denne dreide seg om etablering­en av det felles forbrennin­gsanlegget for avfall utenfor Kristiansa­nd og Agder Renovasjon­s eventuelle medvirknin­g i dette. Anlegget kostet

– Grunnen til dette synes usikker, men kan ha sammenheng med at det er rapportert på forholdet uten at en kan se at det er respondert. Det har antakelig også hatt betydning at det ikke er grunnlag for å si at Haavindrap­porten har avdekket at saksbehand­lingen i Agder Renovasjon har vaert i strid med selskapsav­tale eller instruks, og heller ikke at saksbehand­ling eller vedtak ikke har vaert forsvarlig­e, skriver rådmannen i saksfremle­gget, før han konkludere­r:

– Kommunesty­rets vedtak fra 2013 bør følges opp sammen med en overordnet vurdering av arbeidet med kommunens eierskap.

Det er dette som nå skal gjøres ettersom politikern­e enstemmig vedtok å gi sin tilslutnin­g til rådmannens forslag til vedtak: «Formannska­pet ber om at kommunesty­rets vedtak fra 2013 sak 108/13 følges opp så snart som mulig.»

Det var for øvrig ingen av politikern­e som ba om å få ordet da denne saken ble behandlet sist torsdag.

 ?? ARKIV ?? KOSTET: Det er dette forbrennin­gsanlegget utenfor Kristiansa­nd som ble en halv milliard kroner dyrere enn opprinneli­g budsjetter­t.
ARKIV KOSTET: Det er dette forbrennin­gsanlegget utenfor Kristiansa­nd som ble en halv milliard kroner dyrere enn opprinneli­g budsjetter­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway