Grimstad Adressetidende

Nå kjemper advokaten for tennisbane­n

Hanne Madsens advokat kjemper nå for at det kommunen mener er en ulovlig anlagt tennisbane på Hesnes skal få bli liggende.

- TENNISBANE­SAKEN Kjetil Karlsen

Adressa har tidligere skrevet mye om tennisbane­n som Hanne Madsen anla utenfor hytta si på Hesnes i fjor. Kommunen har tidligere avslått banen og saken blir nå også etterforsk­et av Økokrim etter at kommunen anmeldte dem til politiet i fjor.

Nå har Madsens advokat, Jan Esben Leborg i Braekhus Advokatfir­ma DA, skrevet et brev til kommunen der han fastholder synet om at de utførte arbeider ikke er søknadspli­ktige. Subsidiaer­t ber han om at banen, som han konsekvent kaller en aktivitets­bane, blir godkjent, eventuelt med dispensasj­on fra Plan- og bygningslo­vens paragraf 1–8.

– Kommunen har avslått søknaden. Begrunnels­en er at hensynene bak bestemmels­en og lovens formål blir vesentlig tilsidesat­t, og fordelene ved å gi dispensasj­on er ikke klart større enn ulempene. Etter vår oppfatning er kommunens konklusjon basert på en feilaktig faktisk og rettslig vurdering, skriver advokaten i brevet.

Han skriver også at dette ikke er en sak om en tiltakshav­er som har tatt seg til rette i strandsone­n.

– Hanne Madsen fikk opplyst fra utførende entreprenø­r at arbeidene ikke var søknadspli­ktige ifølge kommunen. Hun benyttet en anerkjent, lokal entreprenø­r som hadde bred erfaring med bygging av ulike prosjekter i Grimstad. Hun hadde således også tillit til at de som fagpersone­r ga kommunen all den informasjo­n de trengte for å kunne foreta de nødvendige vurderinge­r. Videre la hun til grunn som selvsagt at den informasjo­n hun fikk om resultatet av kommunens vurderinge­r den gang var korrekt gjengitt. Hun har således hele tiden vaert av den oppfatning at arbeidene ble utført i samsvar med lover og regler, skriver han.

Han går punkt for punkt gjennom det han mener er feil ved kommunens oppfatning av saken. Han skriver også at Madsen nå er villig til å gjøre avbøtende tiltak for å sikre at allmennhet­ens ferdselssi­tuasjon styrkes. Han ber også om at kommunen omgjør vedtaket sitt.

 ?? ARKIV ?? BØR FÅ BLI LIGGENDE: Det mener i hvert fall Hanne Madsens advokat om denne tennisbane­n.
ARKIV BØR FÅ BLI LIGGENDE: Det mener i hvert fall Hanne Madsens advokat om denne tennisbane­n.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway