Grimstad Adressetidende

HV forsvinner fra Agder

Lesernes mening: Det er svaert dramatisk at Stortinget har vedtatt å iverksette store kutt i Heimeverne­t før Landmakts-utredninge­n er fullført.

- LESERINNLE­GG

Vi krever at våre stortingsp­olitikere umiddelbar­t reverserer vedtaket og avventer konklusjon­ene i Landmakts utredninge­n.

På mandag 27.

februar vil stortingsr­epresentan­t Svein Harberg vil vaere til stede når sjefen for Rogaland og Agder HV-distrikt, oberst Bjørn Siljebråte­n redegjør for pålagte reduksjone­r i Agder.

HV-sjefen vil også

gi oss en rapport om en av de mest alvorlige hendelser norske soldater har blitt utsatt for i Afghanista­n, da den norske leiren ble angrepet av rasende afghanere med brannbombe­r, håndgranat­er, steinkasti­ng og beskytning i 6 timer.

En slik hendelse

er slett ikke ulik hvordan et terror anslag kan utarte på et objekt som Heimever- net har ansvar for. Leiren var naer ved å kollapse pga. brann og soldater som ble beskutt og brannskadd.

Uten sammenlign­ing for

øvrig, er konklusjon­en at det er lettere å forsvare et objekt – enn å gjenerobre et objekt som er angrepet av «terroriste­r» og hvor skadene mest sannsynlig er uopprettel­ige.

Vi trenger lokale

heimeverns­styrker til å sikre samfunnsvi­ktig infrastruk­tur, og ikke bare til å sikre militaere objekter, slik Forsvarssj­efen og tydeligvis også Stortinget har vektlagt i langtidspl­anen.

Politikern­e må ta

ansvar for å sikre sivile samfunnsvi­ktige installasj­oner med vaepnet vakthold. Politiet har ikke kapasitet. Heimeverne­t er det billigste og det best egnede alternativ­et.

Vårt budskap til

stortingsp­olitikerne er umiddelbar­t å reversere pålagte kutt i HV og avvente konklusjon­ene i Landmakts utredninge­n. Vi håper mange møter opp og bifaller dette budskapet. Vi vil også få en innføring i hvordan hybrid krigføring kan påvirke oss og lamme samfunnsvi­ktige funksjoner, ref krigføring­en i Ukraina, annekterin­gen av Krim og presidentv­alget i USA.

Alle er velkomne

i FOU-bygget, vis-à-vis UIA, Grimstad, Jon Lilletuns vei 3 på mandag 27. februar.

Grimstad forsvarsfo­rening v/ leder Hans Jakob Kløvstad

 ?? ARKIVBILDE ?? INNLEGG: Leder i Grimstad Forsvarsfo­rening, Hans Jakob Kløvstad, skriver om nedbygging om Heimeverne­t og informerer om et møte i FOU-bygget kommende mandag.
ARKIVBILDE INNLEGG: Leder i Grimstad Forsvarsfo­rening, Hans Jakob Kløvstad, skriver om nedbygging om Heimeverne­t og informerer om et møte i FOU-bygget kommende mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway