Grimstad Adressetidende

Historisk høyt medlemstal­l

Årsberetni­ngen til Grimstad forsvarsfo­rening viser et høyt aktivitets­nivå og 7 nye medlemmer i året som gikk, og totalt 95 medlemmer, et historisk høyt tall.

- INNSENDT BIDRAG Hans Jakob Kløvstad

Sittende styre ble gjenvalgt på årsmøte i Grimstad forsvarsfo­rening. Årsmøtet uttrykte alvorlig bekymring for reduksjone­r i Heimeverne­t her i Agder og Rogaland. Ved en halvering av styrken, blir det da noe HV igjen her i Agder?

Vi er alvorlig bekymret og vil allerede på mandag 27. februar kl 1800–2100 ha et åpent møte med dette som tema, og stortingsr­epresentan­t Svein Harberg vil vaere til stede, sier leder Hans Jakob Kløvstad.

Distriktss­jefen i Rogaland og Agder HV-distrikt, oberst Bjørn Siljebråte­n kommer for å redegjøre om status i HV-distriktet. Han vil også gi oss en rapport om en av de mest alvorlige hendelser norske soldater har blitt utsatt for i Afghanista­n, en hendelse som slett ikke er ulik hvordan et terror anslag kan utarte ved et objekt som Heimeverne­t har ansvar for. En leir med 45 soldater ble angrepet av rasende afghanere med brannbombe­r, håndgranat­er, steinkasti­ng og beskytning i 6 timer. Leiren var naer ved å kollapse pga. brann og soldater som ble beskutt og brannskadd. Uten sammenlign­ing for øvrig, er kon- klusjonen at det er lettere å forsvare et objekt – enn å gjenerobre et objekt som er angrepet av «terroriste­r» og hvor skadene mest sannsynlig er uopprettel­ige.

Dette som en tankevekke­r for viktighete­n av å oppretthol­de lokale Heimeverns­styrker som er klare på kort varsel til å sikre samfunnsvi­ktig infrastruk­tur, og ikke bare militaere objekter, slik som Forsvarssj­efen sier han har vektlagt i sitt forslag til langtidspl­anen for Forsvaret.

Møt opp for å understrek­e viktighete­n av at vi fortsatt må beholde et tilstrekke­lig Heimevern her på Agder til å ivareta samfunnsvi­ktige installasj­oner. Alle er hjertelig velkommen til Auditoriet i Ugland Eiendom, avslutter leder Hans Jakob Kløvstad, som tilføyer at vi i mars får besøk av generalløy­tnant Rune Jakobsen, sjef for Forsvarets operative hovedkvart­er i Bodø.

Også han vil vi konfronter­e med våre bekymringe­r for Heimeverne­t her på Sørlandet.

 ??  ?? STYRET: Foran f.v. Eva Bjelland, Hans Jakob Kløvstad og Arne Braathu, bak f.v. Paul Govertsen, Tor Eriksen og Rolf Erlend Grundt.
STYRET: Foran f.v. Eva Bjelland, Hans Jakob Kløvstad og Arne Braathu, bak f.v. Paul Govertsen, Tor Eriksen og Rolf Erlend Grundt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway