Grimstad Adressetidende

Til støtte for Ragnar Holvik

- Lisa Jakobsen

Lesernes mening: Kjaere

Ragnar. Jeg er en av de personene som skrev min støtte til deg på Facebook-siden din. Det var utrolig oppløftend­e å lese i avisen at det er mange, mange andre her i Grimstad som har også støttet deg. Men det overrasker meg ikke!

Det er mange

som har respekt for deg fordi du hadde mot til å stå frem slik som gjorde. Det bør egentlig ikke vaere nødvendig å måtte ha «varslere» i kommunen vår. De som jobber på rådhuset er lovpålagt å følge loven. Ikke bare det, men når de få ansatte som kommer frem for å fortelle om ulovlige ting blir de stemplet som «varslere» og opplever at de ikke får støtte fra hele ledelsen. Det skal ikke vaere slik.

Ragnar, vi kjenner

ikke hverandre personlig, men jeg kjenner til deg gjennom alt du har gjort for kommunen vår i mange år. Siden rådmannen har så kort «fartstid» i kommunen vår, tenkte jeg at jeg kunne nevne en del av dette. Du var barnerepre­sentant i plansaker her i Grimstad fra 1999 frem til du ble avsatt av kommunesty­ret. I følge Kommunal Rapport kom kommunesty­ret med følgende begrunnels­e: «Gjennom et langvarig og systematis­k arbeid har kommune og naeringsli­v i fellesskap lykkes med å skape et positivt bilde av Grimstad. Måten du arbeider på og måten du omtaler Grimstad på, bidrar til det stikk motsatte.» Det du gjorde var å stå på for barna våre!

Saken ble klaget

inn til Sivilombud­smannen og selvfølgel­ig fikk du medhold hos Sivilombud­smannen: «Sivilombud­smannen viser til at barnerepre­sentantene­s oppgave er å ivareta barnas interesser, og mener det er na- turlig at dette kan føre til konflikter.»

I tillegg var

det du som tok initiative­t til den første Ungdata undersøkel­sen i Grimstad, en undersøkel­se som forteller oss hvordan våre unger har det i kommunen, og hva som er viktig å satse på i kommunepla­nene: «Da Grimstad gjennomfør­te Ungdata før første gang i 2013 var det seniorrådg­iver hos rådmannen, Ragnar Holvik, som stod for gjennomfør­ingen. Han jobbet med kommunepla­nen og så raskt nytten i data fra ungdomsund­ersøkelsen. Nå er flere av funnene grunnlag for mål i kommunepla­nen 2015-2027.» (Kompetanse­senter rus – region sør). Dette er bare to eksempler på hva du har gjort for alle barna (og resten av oss) i Grimstad. Selv om du har møtt motstand noen ganger, fortsetter du å gjøre det du mener er riktig og rettferdig. Jeg håper at også denne gangen blir det rettferdig­het som seirer. Stå på, Ragnar!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway