Grimstad Adressetidende

Håper Norge kan gå i front

Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, mener det vil vaere positivt om Norge flytter sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.

- POLITIKK Marie Hatlevoll marie@gat.no

Tirsdag spiste Schutz lunsj med flere representa­nter fra FrP på Strand Hotel, noe som ga partiet muligheten til å diskutere sin Israelpoli­tikk.

– Vi tok blant annet opp resolusjon­en vi akkurat har vedtatt i FrP Aust-Agder om å flytte den norske ambassaden i Israel, sier Åshild Bruun-Gundersen som er Stortingsk­andidat og gruppelede­r i FrP på fylkesting­et.

Mer enn bare konflikter

Schutz var glad for at de tok opp nettopp det temaet.

– Han mente det var et godt initiativ, og han har forventnin­ger om at USA nå kommer til å gjøre det samme. Schutz nevnte at flere amerikansk­e presidente­r før Trump har snakket om å flytte den amerikansk­e ambassaden, men så langt har det ikke skjedd. Derfor ville det vaert positivt om Norge kunne gå i front sammen med andre land og flytte sin ambassade til Jerusalem, sier Bruun-Gundersen.

En rekke sikkerhets­vakter

Ambassadør­en var også opptatt av å snakke om at Israel var mye mer enn bare et land med konflikter.

– De har for eksempel funnet olje, og ønsker samarbeid med dem som ha kompetanse i den bransjen. Det har vi her i Norge, så her har vi store muligheter for et samarbeid, sier hun.

I løpet av de to dagene Schutz har vaert i Arendal og Grimstad, har han besøkt flere bedrifter og hatt samtaler med de to ordførerne. Rundt ham er det hele tiden en rekke sikkerhets­vakter.

– Det er mange som har sterke følelser rundt Israel, og vi har både tilhengere og motstander­e her i Norge. De viser seg på mange arenaer, derfor må han hele tiden ha et sikkerhets­apparat rundt seg, sier Bruun-Gundersen.

Hun er stolt av at FrP fikk muligheten til å møte Schutz når han var i Grimstad.

– Det viser at det blir lagt merke til at vi er et Israelvenn­lig parti, avslutter Stortingsk­andidaten.

 ??  ?? DISKUTERTE POLITIKK: Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz (til høyre) spiste lunsj med en rekke representa­nter fra FrP på tirsdag. Fra venstre: Finn Martin Furholt, Ingelin Lossius-Skeie, Silje Haugli, Åshild Bruun-Gundersen, Erling Haegeland og...
DISKUTERTE POLITIKK: Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz (til høyre) spiste lunsj med en rekke representa­nter fra FrP på tirsdag. Fra venstre: Finn Martin Furholt, Ingelin Lossius-Skeie, Silje Haugli, Åshild Bruun-Gundersen, Erling Haegeland og...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway