Grimstad Adressetidende

– Pass på hvor dere tråkker

Hans Stormo sier hundeeiere stort sett er flinke til å plukke opp etter hunden sin. – Kattelort er et større problem i byen, sier han.

- VÅRTEGN Camilla Hovstø b camilla@gat.no

Det er vår, snøen er nesten borte og fram kommer gress, asfalt og en del andre ting. Langs fortau, stier, eller i turområder kan man til tider se, eller være uheldig å tråkke i, avføring fra våre kjære firbeinte, enten det er hest, katt eller hund.

Noen barn fra Grimstad barnehage er ute og går tur i byen.

– Pass opp, ikke tråkk der, det er en stor hundebæsj på fortauet, sier Steffen Boye, som er student og jobber i barnehagen, i det de går nedover Storgaten.

Barna synes det er litt ekkelt.

Ikke stort problem i byen

Hans Stormo, fagleder bydrift i kommunen sier det ikke er et veldig stort problem med hundeskitt i sentrum.

– Det er en del kattelort oppe på Kirkeheia og i en del av bedene, det er nok mer hundeskitt ute i friområden­e, sier Hans Stormo, fagleder bydrift.

Anita Vold jobber som gartner i kommunen, men bruker også mye tid på å plukke opp søppel.

– Vi bruker mye mer tid på søppelpluk­king enn vi burde. Fugler drar ofte hundeposen­e ut av søppeldunk­ene igjen. Men da har folk gjort jobben sin og kastet det, sier hun.

Plastposer i friområden­e

Dersom det er langt til en søppeldunk i friområden­e, har en del hundeeiere en tendens til å hive fra seg posen inn i skog og kratt.

– Men da er det faktisk bedre å ikke plukke det opp, heller sparke det lenger inn i skogen, enn å slenge fra seg plast i naturen, sier Vold.

Hun sier det tar lang tid for hundelort å forsvinne.

– Avføring fra hest forsvinner veldig fort. Men fra hund og katt tar det en god del lengre tid, spesielt fra hund. Det kommer fram nå på våren når snøen smelter, sier hun.

John Løschbrand­t og Knut Arne Haugeto er ute og går med hundene sine, Thea og Floke.

Løschbrand­t synes folk stort sett er flinke til å plukke opp et- ter hundene sine, selv om han mener det alltid er noen som kan bli bedre.

– Det verste er hvis noen gjør fra seg midt på fortauet og eieren ikke plukker opp, sier Løschbrand­t.

– Jeg synes hundeeiere stort sett er flinke, og at vi ofte får urettmessi­g mye tyn, selv om det alltid vil være noen få som ikke plukker opp. Jeg synes det er mye mer av hestemøkk på fortauene, sier Haugeto.

 ??  ??
 ??  ?? SØPPEL: Anita Vold, gartner i kommunen bruker mye tid på å plukke opp søppel som andre har kastet fra seg. Kattelort er og et problem i byen.
SØPPEL: Anita Vold, gartner i kommunen bruker mye tid på å plukke opp søppel som andre har kastet fra seg. Kattelort er og et problem i byen.
 ??  ?? PASS OPP: Andreas Ålien Grimstad, Johan Langerak Jakobsen, Vilje Lundemo Dovran, Line Bagroen Knutsen, student Steffen Boye.
PASS OPP: Andreas Ålien Grimstad, Johan Langerak Jakobsen, Vilje Lundemo Dovran, Line Bagroen Knutsen, student Steffen Boye.
 ??  ?? LITT URETTFERDI­G: Knut Arne Haugeto synes hundeeiere ofte får urettferdi­g mye tyn innimellom. Her med storpuddel­en, Floke.
LITT URETTFERDI­G: Knut Arne Haugeto synes hundeeiere ofte får urettferdi­g mye tyn innimellom. Her med storpuddel­en, Floke.
 ??  ?? LUFTETUR: John Løschbrand­t og tolleren Thea er på tur.
LUFTETUR: John Løschbrand­t og tolleren Thea er på tur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway