Grimstad Adressetidende

- Ydmyk, rørt og stolt

550 medlemmer har sørget for å gjøre Arendal og Grimstad rideklubb til et sted Rytter-Norge både legger merke til og liker å besøke.

- HESTESPORT b Marie Hatlevoll marie@gat.no

Nesten 50 år med dugnadsarb­eid og god planleggin­g har resultert i en av landets største og mest veldrevne rideklubbe­r. I helgen ble Arendal og Grimstad rideklubb kåret til årets rideklubb under AEG Awards.

– Jeg ble veldig ydmyk og litt rørt da jeg hørte at vi vant prisen, det styrker på alle måter klubbfølel­sen, sier Åse Mortensen som er daglig leder i klubben.

Lørdag holdt rytterspor­ten sin årlige prisutdeli­ng AEG Awards under Arctic Equestrian Games i Stokke i Vestfold, hvor prestasjon­er og innsats gjennom 2016 ble belønnet. Arendal og Grimstad rideklubb var sammen med fire andre klubber nominert som årets klubb, i tillegg hadde ryttere og hester fra klubben fem andre nominasjon­er. Det ble imidlertid kun en pris, men den hang til gjengjeldt høyt.

Stor dugnadsvil­je

Da Gitte Flam mottok prisen på scenen i Stokke takket hun både medlemmene og spesielt Robert Ruud for innsatsen han har lagt ned i klubben. Mortensen var ikke til stede på utdelingen.

– Jeg skulle gjerne vaert der, men med så mange arrangemen­ter som vi har er det mye å gjøre i helgene, sier hun.

Og dette er en pris hun på alle måter deler med alle i klubben.

– Medlemmene våre har alltid stilt opp på dugnad, uten dem hadde vi ikke hatt noen mulighet til å ha alle de store arrangemen-

tenevihar.Determedle­mmene som eier senteret, og ettersom vi driver nonprofit blir alle pengene brukt til å oppgradere senteret og utstyret. Blant annet bunndekket på ridebanene våre, sier Mortensen.

Langtidspl­an

Hun berømmer også styret for jobben de har gjort.

– De har laget en langtidspl­an som har gjort at vi har kunne bygge ut senteret uten å bli nedsylta i gjeld. Økonomi og utvikling går hånd i hånd. I tillegg har vi hele veien vaert et lite hesteho- de foran de andre ridesentre­ne i Norge, for eksempel var vi en av de første som fikk to ridehaller, forteller Mortensen. Snart fyller klubben 50 år. – Det er mange som har spilt viktige roller for at vi er der vi er i dag, og mange som har preget historien vår på sin måte. Derfor har vi lyst til å lage en bok til jubileet, sier hun.

Vant to klasser

Flere av klubbens medlemmer var for øvrig i aksjon under stevnedele­n den siste helgen av det 11 dager lange stevnet som AEG er. Både Mikkel Flam og Louise Pamela Verstegen deltok i den internasjo­nale Grand Prix-klassen, hovedklass­en under stevnet. Dessverre ble det stang ut for begge to da ingen av hestene deres ville hoppe muren.

I ponnicupen ble det imidlertid to seire til AGR, Maia-Lykke Knudsen og Silver Grey vant to av de tre klassene de deltok i.

 ??  ?? HØYESTE PONNINIVÅ: Victoria Celine Dalen fra AGR deltok i Grand Prix-klassene med sin kategori II-ponni Nørrelunds Werona.
HØYESTE PONNINIVÅ: Victoria Celine Dalen fra AGR deltok i Grand Prix-klassene med sin kategori II-ponni Nørrelunds Werona.
 ??  ?? TO HESTER: Mikkel Flam konkurrert­e med to hester i de internasjo­nale sprangklas­sene, her med Cannibal Z.
TO HESTER: Mikkel Flam konkurrert­e med to hester i de internasjo­nale sprangklas­sene, her med Cannibal Z.
 ??  ?? KOSTYMESHO­W: Under fredagens show var det kostymehop­ping, hvor Mikkel Flam viste frem sine diskoegens­kaper.
KOSTYMESHO­W: Under fredagens show var det kostymehop­ping, hvor Mikkel Flam viste frem sine diskoegens­kaper.
 ??  ?? RED GRAND PRIX: Louise Pamela Verstegen og Ani Gem deltok i stevnets høyeste klasse, men gikk ut etter to stopp på muren.
RED GRAND PRIX: Louise Pamela Verstegen og Ani Gem deltok i stevnets høyeste klasse, men gikk ut etter to stopp på muren.
 ??  ?? ÅRETS KLUBB: Gitte Flam tok imot prisen på vegne av klubben fra konferansi­er Håvard Lilleheie lørdag kveld. Prisutdeli­nge
ÅRETS KLUBB: Gitte Flam tok imot prisen på vegne av klubben fra konferansi­er Håvard Lilleheie lørdag kveld. Prisutdeli­nge
 ??  ??
 ??  ?? n AEG Awards ble gjort under gallamidda­gen til Arctic Equestrian Games i Stokke i Vestfold.
n AEG Awards ble gjort under gallamidda­gen til Arctic Equestrian Games i Stokke i Vestfold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway