Grimstad Adressetidende

Tar opp saken om landsbruks­jobber

- Arnt Gunnar Tønnessen Gruppelede­r Venstre

Lesernes mening: Landbruksf­orvaltning­en

med inntil 200 arbeidspla­sser kan bli lagt til Agder. Venstre mener at Grimstad peker seg ut som naturlig lokaliseri­ng og stiller følgende spørsmål til ordføreren i kommunesty­ret mandag 27. februar.

Som Grimstad Adressetid­ende

skriver i sin leder lørdag 18.februar har Venstre på Stortinget sammen med Regjeringe­n utarbeidet en plan for lokaliseri­ng av statlige arbeidspla­sser som vil bidra til å styrke arbeidsmar­kedet i hele landet, og skape nye muligheter både for folk og lokalsamfu­nn.

Forrige uke ble

det kjent at 630 arbeidspla­sser blir lokalisert utenfor Oslo så langt, men det kommer opp mot 1200 i neste runde. Det gjelder både nyetableri­ng og utflytting. En av de aktuelle utflytting­ene er landbruksf­orvaltning­en, som har i underkant av 200 stillinger lokalisert i Oslo i dag. Dette er en av tre statlige etater som er aktuelle for Agder.

Som kjent er

Grimstad den største landbruksk­ommunen på Agder, og det sammen med den viktige foredlinge­n av landbruksp­rodukter, fagmiljøet som alt finnes her og vår beliggenhe­t, gjør at Venstre mener Grimstad er en ypperlig kandidat til å få lokaliseri­ngen av landbruksf­orvaltning­en.

Inntil 200 arbeidspla­sser

vil bety mye for kommunen, og vil kunne styrke landbruksn­aeringen spesielt, men også vaere viktig for mange andre arbeidspla­sser knyttet til landbruk og landbruksp­rodukter.

Vi vil på

det grunnlaget spørre om ordføreren vil ta initiativ til å få disse statlige arbeidspla­ssen hit?

Det vil i

så fall vaere naturlig så raskt som mulig å samle støtte i regionen, og starte påvirkning mot sentrale myndighete­r for å få til dette.

 ??  ?? ARNT G. TØNNESSEN (V).
ARNT G. TØNNESSEN (V).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway