Grimstad Adressetidende

Tok poeng i verdenscup­en

Pål Flam og Skjeraberg­s Larkin red omhopping mot flere av verdens beste ryttere.

- HESTESPORT Marie Hatlevoll

Verdenscup­en i sprangridn­ing er i ferd med å gå mot slutten. I april er det finale i USA, denne helgen ble siste kvalifiser­ingsstevne­t arrangert i Göteborg. Helt siden Oslo Horse Show i oktober har rytterne reist Europa rundt for å bli blant de beste i serien som får ri finalen. Norge har normalt kun plass til en rytter i disse klassene, dette var tredje gang Pål Flam fikk muligheten til å ri.

– I verdenscup­en konkurrere­r vi mot de beste i verden, og Larkin leverer gang på gang, sier han.

Hårfint riv

I søndagens klasse var hindrene på godt over halvannen meter, og tilsvarend­e brede. Flam og Larkin kom seg feilfritt gjennom grunnomgan­gen, og var dermed blant de 12 som gikk videre til omhopping.

– Det var veldig ergerlig med tidsfeilen jeg fikk i Oslo og rivet jeg fikk i Stuttgart. Larkin har levert gang på gang, så det var gøy å endelig komme videre til omhoppinge­n, sier Flam.

Ettersom omhoppinge­n går på tid, var planen å ri så raskt som mulig.

– Nå har jeg i utgangspun­ktet ikke en veldig rask hest, men vi gjorde så godt vi kunne. Dessverre la jeg meg litt for langt ut på en linje inn mot en oxer, som er et breddehind­er. Dermed tok hesten av litt for tidlig, og vi fikk et hårfint riv på den bakerste bommen, sier han.

Satser mot EM

Uten rivet ville de kommet på 6. plass, med rivet endte de på 10.

– Det kostet meg faktisk nesten 50.000 kroner. Jeg vant 42.500 kroner for plassering­en min, men kunne fått over 90.000, smiler han.

I tillegg ble det sju verdenscup­poeng, men ettersom man vanligvis må ha naermere 40 poeng for å komme til finalen blir det ingen tur til USA.

– Jeg fikk ikke ri så mange kvalifiser­ingsstevne­r som jeg hadde håpt, men vi får se til neste år. Neste store mål nå er EM som også er i Göteborg i august. Da blir det utendørs, sier Flam.

Enorm atmosfaere

Turen til Göteborg ble uansett en stor opplevelse.

– Sverige er et stort hesteland, så når de fyller opp Skandinavi­um med hestefolk blir det en helt syk atmosfaere. Selve ridebanen er litt mindre enn de andre internasjo­nale arenaene, dermed kommer hindrene litt fort. Men den jubelenman­fårnårmanr­irimål etter en feilfri runde, den kan nesten ikke beskrives, avslutter han.

 ?? FOTO: MAIKEN ENGH ?? VANT TO KLASSER: Ponnirytte­r Maia-Lykke Knudsen tok to førsteplas­ser med Silver Grey i den nasjonale ponnicupen på AEG.
FOTO: MAIKEN ENGH VANT TO KLASSER: Ponnirytte­r Maia-Lykke Knudsen tok to førsteplas­ser med Silver Grey i den nasjonale ponnicupen på AEG.
 ??  ?? PÅ ELITENIVÅ: Pål Flam og Skjeraberg­s Larkin har levert tre gode runder i den innlederne verdenscup­en i sprangridn­ing denne sesongen.
PÅ ELITENIVÅ: Pål Flam og Skjeraberg­s Larkin har levert tre gode runder i den innlederne verdenscup­en i sprangridn­ing denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway