Grimstad Adressetidende

Seks gull til Sørildutøv­erne

Sørild har ingen muligheter til å trene under tak, men gjør det likevel svaert skarpt i innendørss­esongen.

- FRIIDRETT Martin Haugen og Rune Helle martin.haugen@gat.no

Sara Dorthea Jensen og Ingvild Meinseth imponerte med nye personlige rekorder i helgen, og resten av Sørild-utøverne leverte også flotte resultater.

I helgen deltok utøvere fra klubben i ungdomsmes­terskap i friidrett innendørs i Baerum, og det resulterte i både individuel­le medaljer, stafettgul­l og mange personlige rekorder.

– Vi var utrolig fornøyde med resultaten­e til sørildutøv­erne. Vi visste vi kunne ta en del medaljer, men seks gull, en andreplass og en tredjeplas­s er åtte til sammen, det er knallbra, sier trener Frank Otto Meinseth.

Han påpeker at flere av motstander­ne har tilgang til flotte treningsfa­siliter innendørs, men det har ikke sørildutøv­erne før den nye hallen på Tønnevolds­jordet står ferdig i sommer.

– Frem til jul gikk det fint å trene ute på Levermyr, for da var det bart. Vå var vi på treningsle­ir på Tenerife etter nyttår. Der fikk de beste trent bra i 14 dager, men så kom vi hjem til snø. Derfor var dette en sterk prestasjon. De andre er inne i hall og kan løpe 200 og 400 i shorts og t-skjorte. Nå får vi hall også, og det ser vi frem til, sier Meinseth.

Utklasset konkurrent­ene

Sara Dorthea Jensen (20) var en av utøverne som stod frem. Hun vant både 400 meter individuel­t og gull med stafettlag­et. Hun utklasset konkurrent­ene i 20–22 årsklassen og satte ny innendørsr­ekord med den knallsterk­e tiden 54,22 på 400 meter.

– Den 400-tida er ikke langt fra å komme til semifinale i EM. Det vitner jo om at det var en vanvittig bra tid, sier Meinseth.

– Sara har tatt store steg, og det lover veldig godt for utendørsse­songen, sier treneren.

Vant gjorde også Karoline Daland på 400 meter i J18/19 år med tiden 56,94.

Fikk bestemanns­premie

Også Ingvild Meinseth (19) gjorde det svaert bra. Hun løp svaert fort da Sørild vant 4x200 meterstafe­tten, og hun vant 60 meter og satte ny personlig rekord med 7,47. Denne prestasjon­en gav henne også bestemanns­premien under konkurrans­en.

Nummer to på 60 meter ble sørildløpe­r Anastasia Lunde (16) med tiden 7,84, også det personlig rekord.

Ingvild Meinseth var favoritt også på 200 meter, men valgte å droppe denne øvelsen.

– Hun har hatt en liten betennelse i foten. Hun har gjort litt om på treningen, og har trent veldig alternativ­t. Hun har blant annet løpt i bassenget for ikke å belaste beinet. Hvis hun skulle løpt 200, hadde det blitt tre på en dag, det er stor belastning. Hun sparte seg til stafetten, og jeg tror det var lurt, sier trener Meinseth.

Gull i høyde

Madelen Sveinungse­n vant høyde i J15-klassen med høyden 1,58, og kom på fjerdeplas­s i lengde. Hun trenes av Ivars Cakurs.

– Gullet i høyde gledet mest. Men jeg er ikke så fornøyd med min sportslige prestasjon her. I lengde var det omvendt. Her ble det en fin personlig rekord, men jeg var like bak pallen, oppsummere­r Sveinungse­n.

Ny mesterskap­srekord

Søndag var det tid for stafett, og som så mange ganger før gikk Sørild helt til topps.

– Stafetten var kjempebra, vi satte mesterskap­srekord, og var 32 hundredele­r bak Skjalgs U22rekord fra 2004. Vi vant med to sekunders margin, og knuste Sandnes, som er en mye større klubb enn oss, sier trener Meinseth.

På gullaget løp Sara D. Jensen, Ingvild Meinseth, Anastasia Lunde og Line Myrestøl Johansson.

Alexandra Haver perset på 200 meter på 27,32, men kom ikke til finale. Hun ble nummer åtte på kulestøt.

Gleder seg til hallåpning

Den sterke innsatsen i UM innendørs lover godt for utendørsse­songen, mener Meinseth.

– Vi hevder oss veldig bra. Vi skulle ønske at vi fikk opp flere gutter, der har vi en vei å gå. Altfor mange velger fotball, og vi skulle gjerne hatt flere som prøvde friidrett. Det er lurt på prøve forskjelli­ge ting, og det er vanvittig flott for kroppen. Vi håper den nye hallen kan hjelpe på rekrutteri­ngen. Når den står ferdig i juni-juli, håper vi at vi får flere gutter som vil prøve friidrett, sier Meinseth.

 ??  ??
 ??  ?? PERS: Ingvild Meinseth (nr 606) vant 60 meter med tiden 7,47, en ny personlig rekord for henne. Denne prestasjon­en gav henne også bestemanns­premiene.
PERS: Ingvild Meinseth (nr 606) vant 60 meter med tiden 7,47, en ny personlig rekord for henne. Denne prestasjon­en gav henne også bestemanns­premiene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway