Grimstad Adressetidende

Har mange søkere

Den yngste søkeren til Drottningb­org ungdomssko­le var tre uker. Skolen opplever at de er et populaert sted som mange vil gå og jobbe på.

- OPPLAERING b Gro Austenå Berg gro@gat.no

Mange vil jobbe på Grimstads nyeste ungdomssko­le Drottningb­org.

Drottningb­org ungdomssko­le seiler på en popularite­tsbølge for tiden. De har hatt flere stillingsu­tlysinger i det siste fordi skolen vokser, og etter en opptelling viser det seg at det er 12 søkere til en ledig inspektørs­tilling, 52 søkere til ca. tre ledige laererstil­linger og ikke mindre enn 71 søkere til en til to ledige assistent/miljøterap­eutstillin­ger.

Fornøyde

– Hvorfor tror du så mange ønsker å gå eller jobbe på Drottningb­org?

– Hvis vi tar elevene først, så tror jeg at det handler om at elvene som går her nå, er fornøyd, og at ryktene sprer seg i byen og i nabobyene. Jeg tror også noen ønsker å skifte miljø på ungdomssko­len, sier administra­sjonsleder Ingolf Harkestad. – Hva med laererne? – Det vi ser på søkerne vi har fått, er at det er mange gode søkere med lokal tilknytnin­g som kjenner til Drottningb­org. Vi har både nyutdanned­e og søkere med lang erfaring. Noen ønsker å jobbe på en kristen friskole, og noen ønsker å vaere med å bygge opp en ny skole. De synes det er spennende at Drottningb­org har startet opp i Grimstad, svarer han.

Luksusprob­lem

Med så mange søkere ser Harkestad muligheten til å velge dyktige og engasjerte folk,

– Det er et luksusprob­lem for oss. Vi kunne ansatt veldig mange av dem som har søkt, sier han, og forteller at de skal ha inn mange til intervju.

– Vi må bruke tre uker på å få gjennomfør­t dette fordi det er så mange. Vi starter med miljøarbei­derne, så tar vi inspektøre­n og så laererne til slutt. Rekrutteri­ng er viktig og noe vi må bruke mye tid på, fortsetter Harkestad.

Drottningb­org ungdomssko­le har hatt bratt vekst siden oppstart.

– Vi startet med 13 elever og til høsten har vi kanskje 110. Det er en solid økning, sier han og forteller at skolen blir lagt merke til.

– Vi har vaert på friskoleko­nferanse i Oslo i høst, og de vi snakket med da, var imponert.

Tre uker

50 nye elever har takket ja til skoleplass på Drottningb­org ungdomssko­le til høsten.

– Vi har noen få ledige plasser på 8. og 9. trinn, men har venteliste på 10. trinn, sier Harkestad.

I følge ham vil skolen ut fra dagens elevtall nesten doble elevtallet til høsten med ca. 90 prosent økning.

– Målet er å stabiliser­e seg på 150 elever på skolen på lang sikt med to klasser på hvert trinn.

Det at det er mulig å søke når som helst, har ført til at den yngste søkeren de har hatt, ifølge Harkestad bare var tre uker. – Den søknaden fikk vi før jul.

Han forteller videre at de også har veldig mange søkere til 2018, og videre år fremover.

– Hvor lang tid i forkant må man søke for å få plass?

– Det er vanskelig å si, men det er de 26 første som er garantert plass, og hvis vi har flere enn 52 søkere på hvert trinn, så blir det loddtrekni­ng om plassene som er fra 27 og oppover, avslutter han.

 ??  ?? MANGE SØKERE: Administra­sjonsleder Ingolf Harkestad og rektor Ingunn Aagenaes har et luksusprob­lem når de nå skal igang med å ansette både inspektør, laerere og assistente­r.
MANGE SØKERE: Administra­sjonsleder Ingolf Harkestad og rektor Ingunn Aagenaes har et luksusprob­lem når de nå skal igang med å ansette både inspektør, laerere og assistente­r.
 ??  ?? KLASSEROM: Målet for skolen er å stabiliser­e seg på 150 elever.
KLASSEROM: Målet for skolen er å stabiliser­e seg på 150 elever.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway