Grimstad Adressetidende

Selger varer fra Mauritius

Byens mest eksotiske butikk har akkurat åpnet dørene i øvre del av sentrum. Samantha Ramsamy selger varer fra hjemlandet Mauritius.

- SENTRUM bJanicke Yttervik janicke@gat.no

Exotic shop har åpnet i Storgaten og selger forskjelli­ge ting fra hjemlandet til Samantha Ramsamy, som skoleting, ting til barn, pyntegjens­tander og hårpleie til afrikansk hår. Hun kommer selv fra Mauritius, og har bodd i Norge i åtte år.

– Jeg savner maten og strendene på Mauritius, men ellers trives jeg veldig godt her, sier Samantha, som jobbet som turistguid­e hjemme.

Hun smiler når hun snakker, og forteller at det er slik hun ønsker å møte folk som kommer innom butikken sin.

– Jeg er en snill og smilende person, og etter at jeg åpnet butikken i forrige uke, så ser jeg at noen folk syns det er vanskelig å komme innom her. Så jeg prøver å møte dem i døra, og prate litt med dem som går forbi, smiler hun.

Mange av varene hun selger er ting i flotte farger.

– Som disse broderiene, de er det mammaen min som har laget, viser hun.

– Det er ting som represente­rer Mauritius, som en del av disse pyntetinge­ne. Livet er godt å leve, og jeg vil at folk skal bli glade av å komme inn hit blant alle farger, forklarer hun.

Pakketurer

Hvert år drar hun tilbake til hjemlandet sitt på ferie, det er der hun har hele familien sin, både foreldre og to brødre.

– De to siste årene har jeg også arrangert reiser dit for andre, og jeg lager en pakke for folk, som de som ønsker å gifte seg der, sier hun.

Øya omtales av mange som «paradisøya», og det kan hun forstå.

– Vi har strender, smilende, varme folk, og det er en veldig liten øy, bare 1862 kvadratmet­er. Og så er det ikke så veldig langt unna, fra Oslo er det to flyturer på fem-seks timer hver, forklarer hun.

 ?? FOTO:PRIVAT ?? PARADIS: Mauritius er en utrolig vakker øy, og mange omtaler den som paradisøya.
FOTO:PRIVAT PARADIS: Mauritius er en utrolig vakker øy, og mange omtaler den som paradisøya.
 ??  ?? SMILENDE: Samantha Ramsamy er en smilende person, og det er slik hun ønsker å møte kundene som tar turen innom butikken hennes øverst i Storgaten.
SMILENDE: Samantha Ramsamy er en smilende person, og det er slik hun ønsker å møte kundene som tar turen innom butikken hennes øverst i Storgaten.
 ??  ?? GLADE FARGER: Små kjoler i glade farger er noe av det som fins i butikken.
GLADE FARGER: Små kjoler i glade farger er noe av det som fins i butikken.
 ??  ?? MANGE TING: I butikken selger Samantha mye forskjelli­g, både pynteting og ting man kan bruke i hjemmet.
MANGE TING: I butikken selger Samantha mye forskjelli­g, både pynteting og ting man kan bruke i hjemmet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway