Grimstad Adressetidende

Vil ha miljøvei på Grefstad

-

2,5 meter fortau samt veiskuldre og grøfter. Fra påkjøringe­n ved FV420 og fram til avkjøringe­n videre og ned til Grefstadvi­ka og Stangholme­n har den en lengde på 840 meter. De totale kostnadene på denne veistrekni­ngen har kommunen anslått til 8 millioner kroner. Etter hva Naturvernf­orbundet har brakt på det rene er at dette vil nok bli et for lavt kostnadsov­erslag som ansås til cirka 12 millioner krone, sier Røed.

Mener miljøvei holder

Berørte grunneiere ønsket under et møte med kommunen i 2007 en miljøvei med møteplasse­r i stedet, slik at det ikke forsvinner så mye landbruksj­ord. Dette ønsket gjentar Øvre Grefstad veilag i et ferskt brev til kommunen.

– Med miljøvei mener vi en vei som kan vaere noe bredere, cirka en meter, enn den er i dag slik at to personbile­r kan møtes i sakte fart. Vikeplasse­r vil ivareta større bilers plassbehov, står det i brevet fra veilaget, hvor de også påpeker at en miljøvei er mye billigere enn om veien skal opparbeide­s til kommunal standard.

– Bygger ned dyrket jord

Røed i Naturvernf­orbundet er altså helt enig med veilaget i denne saken, og støtter deres ønske om en miljøvei.

– Ifølge saksdokume­nter ble ikke grunneiern­es ønske om «miljøvei» verken hørt eller vurdert. Kommunen valgte i stedet å gå for en veiløsning som bygger ned mest mulig av den dyrkede landbruksj­orda, sier Røed.

Han sier kommunen ikke har utredet to alternativ­e veiløsning­er for strekninge­n. I sitt brev viser Øvre Grefstad veilag til odelstings­proposisjo­n nr. 32 (2007-2008), hvor det står at «For utbyggings­områder skal det dokumenter­es at det er utredet alternativ­er til bygging på dyrket mark».

Forholder seg til planen

Enhetslede­r for kommunalte­kniske tjenester Svein Flo sier veien ikke kommer til å bli bygget i år, men at man starter opp med planleggin­g og prosjekter­ing. – Hvorfor er den prioritert nå? – Fordi det er en veldig, veldig dårlig vei, og med mye trafikk.

– Er det utredet andre alternativ­er?

– Det kjenner jeg ikke til, jeg forholder meg bare til den vedtatte planen, sier Flo.

Prosjektle­der for veien er Tommy Egge. Heller ikke han kjenner til om det er utredet andre alternativ­er.

 ??  ??
 ??  ?? KRITISK: Harald Røed i Naturvernf­orbundet er meget kritisk til den foreslåtte utvidelsen av Grefstadve­ien.
KRITISK: Harald Røed i Naturvernf­orbundet er meget kritisk til den foreslåtte utvidelsen av Grefstadve­ien.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway