Grimstad Adressetidende

Mener dagparkeri­ng for bobiler vil gi flere turister

Stein Gjulem (KrF) håper forslaget om dagparkeri­ng for bobiler kan bli vedtatt og gi flere turister til Grimstad.

- BOBILTURIS­ME

– Vi vil ha korttidspa­rkering for bobiler i Grimstad fordi vi vil ha flere turister til byen. Rett og slett. Da vil vi gi dem anledning til å kunne parkere på havneområd­et eller andre steder slik at de ikke bare kjører forbi oss og reiser til Lillesand i stedet for.

Dette sier Stein Gjulem (KrF) til Adressa. Det gjør han etter at partiet tok opp saken i kommunesty­ret forrige mandag. Der foreslo de nemlig følgende: «Vurdere parkerings­plasser for bobiler, og av- og påstigning­splasser for turistbuss­er.»

Siste delen av dette forslaget ble enstemmig vedtatt, men første del, som gjaldt bobiler, fikk bare KrFs sju stemmer. Det liker ikke Gjulem.

– Nei, det er sterkt beklagelig, skriver han i et leserinnle­gg i Adressa på lørdag.

– Vi tror nemlig at en eller flere sentralt plasserte dagparkeri­ngsplasser for bobiler vil vaere et godt tiltak for å få flere turister til å stanse her og få dem til å besøke byen vår med butikker og serverings­steder. Bobiler er på vei inn, og det er ofte eldre som bruker dem. De har mange penger, og de kan gå på kafé og kose seg her eller de kan gå og handle. Da trenger de parkerings­plasser som ligger naerme spisestede­ne og butikkene her, sier han.

Vil få turistene til å stoppe

Gjulem sier at mange allerede i dag reiser forbi Grimstad og heller stopper opp i Lillesand. Han sier også at han har vaert i kontakt med Arne Fagerhaug som sitter i styret i Bobil Sør som sier at et slikt forslag høres veldig bra ut, selv om de gjerne skulle fått mulighet til å overnatte også.

– Men det får de på campingpla­ssene våre. Det er viktig for meg at vi får en slik ordning som dette i forståelse med dem som driver campingpla­ssene slik at vi ikke ødelegger for dem, sier Gjulem.

– Men vil ikke folk som har bobiler egentlig kunne stå lenger enn bare noen timer? Det er jo derfor de har slike biler, at de vil kunne stoppe og eventuelt overnatte hvor de vil, når de vil og stå så lenge de vil?

– Jo, Fagerhaug sier nettopp det. Samtidig synes han også dette vil vaere bra, og bedre enn ingen ting. Og de kan jo overnatte på de andre campingpla­ssene i kommunen. Det er jo tilrettela­gt for dem der. Fra Bie camping er det også bare 700 meter ned til sentrum. Vi i KrF vil ikke ha heldøgnspa­rkering nede på bryggene heller, sier Gjulem.

– Men hvor mye vil dette da bli brukt hvis ikke de får stå så lenge de vil, bare noen få timer?

– Jeg har ikke statistikk­en fra i fjor sommer, så jeg vet ikke hvor mye dette ble brukt da. Dette får vi heller ikke svar på før vi har anlagt dette og ser hvor mye det blir brukt. Hvis ikke det blir benyttet nok, kan vi bare ta det vekk igjen, sier Gjulem.

Møter unison støtte

KrF og Stein Gjulems forslag møter bred støtte både fra de tre campingpla­ssene Bie appartemen­t, Marivoll Resort camping og Moysand familiecam­ping. I tillegg er også kommunens naeringssj­ef Bodil Slettebø og daglig leder i Grimstad naeringsfo­rening, Harald Erlandsen, positive til forslaget. Jørund Helledal i Bie appartemen­t, Slettebø og Erlandsen sier til Adressa at de er positive til alt som kan skaffe flere turister til byen, og at forslaget om dagparkeri­ng derfor er et godt forslag. Helledal mener man samtidig må påse at bilene ikke blir stående der over natta, men kommer seg på campingpla­ssene.

 ??  ?? AKTUELT STED: Her på Torskeholm­en, hvor det var p-plasser for bobiler i fjor, ser Stein Gjulem for seg at bobiler bør få parkere. Og at det skiltes om nattparker­ing på campingpla­ssene.
AKTUELT STED: Her på Torskeholm­en, hvor det var p-plasser for bobiler i fjor, ser Stein Gjulem for seg at bobiler bør få parkere. Og at det skiltes om nattparker­ing på campingpla­ssene.
 ??  ?? POSITIVE: Harald Erlandsen og Bodil Slettebø synes forslaget er godt.
POSITIVE: Harald Erlandsen og Bodil Slettebø synes forslaget er godt.
 ??  ?? VIL HA MER TURISTER: Det er dette Stein Gjulem vil ha mer av.
VIL HA MER TURISTER: Det er dette Stein Gjulem vil ha mer av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway