Grimstad Adressetidende

Til finalen i Kakekrigen neste uke

Torsdag kveld ble de siste finalisten­e i Kakekrigen klare, og Merethe Helleland er en av dem. Hun kan vinne tur til New York.

- KAKEKRIGEN

Merethe Helleland bakte seg videre til semifinale­n forrige uke, og denne uken har hun kjempet om en plass i finalen. Torsdag kveld ble det avgjort hvilke to av de tre gjenvaeren­de deltakerne som fortsetter bakingen også i finalen på kanal Fem neste uke. Merethe Helleland ble en av dem etter at hennes petit four-fristelser falt i smak hos dommerne.

Vanskelige dommeroppg­aver

– Hvordan er det å ha kommet så langt? – Det er selvfølgel­ig veldig moro. Jeg hadde ikke trodd det på forhånd. Mitt mål var ikke å vaere den første til å ryke ut, og jeg føler jeg har nådd det, sier hun.

– Hva har vaert det vanskeligs­te til nå?

– Dommeroppg­avene, egentlig, kommer det kontant.

De har ifølge Helleland vaert utfordrend­e.

– Jeg er gjerne sånn at jeg skal ha prøvd oppskrifte­ne en gang eller to, og så må jeg gjerne lese igjennom flere ganger, hvis ikke glemmer jeg en setning eller to, sier hun, men legger til at det merkelige er at det også er dommeroppg­avene som har vaert gøyest, og av samme grunn.

Petit four

– Jeg endte ikke med noe gult forkle på noen av dem, men kakene ble greie. Jeg har lagt meg på topp eller jevnt i midten, sier hun, og legger til at hun heldigvis har sluppet tidsstraff­en en av deltakerne får istedenfor å ryke ut den første dagen i uka. Torsdag kveld var det petit four som skulle bakes og danderes, og Helleland røper at hun hadde prøvebakt på forhånd.

– Jeg var sånn der inne at jeg hadde safet på veldig mye, men da jeg hørte hva andre bakte, så måtte jeg improviser­e litt.

– Det må jo ha vaert litt skummelt?

– Det var veldig skummelt, men jeg følte at hele greia var skummel, sier hun, og forteller at nektarinkr­emen hun brukte i den første bakeuka, ble bestemt fem minutter før innspillin­gen.

– Da endte jeg med gult forkle, så det gikk veldig bra.

Kan vinne tur

– Har du reagert på at dommerne alltid er enige om alt?

– Ja, selvfølgel­ig, men de har diskutert dette, så det er nok noe de har kommet fram til i fellesskap, men de er veldig samkjørte, sier hun og ler.

Fra mandag blir Helleland derfor å se på skjermen igjen. Klarer hun seg igjennom alle bakeoppgav­ene, kan hun vinne en tur til New York for å oppleve flere kulinarisk­e fristelser der.

 ?? ARKIVBILDE ?? PAVLOVA: Merethe Helleland har bevist at hun kan bake. Nå gjenstår det å se om hun kan vinne hele Kakekrigen på kanal FEM.
ARKIVBILDE PAVLOVA: Merethe Helleland har bevist at hun kan bake. Nå gjenstår det å se om hun kan vinne hele Kakekrigen på kanal FEM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway