Grimstad Adressetidende

Vil jobbe med boligpolit­ikk

Sanjin Kazagic er ny leder for Grimstad Arbeiderpa­rtiet.

- POLITIKK Gro Austenå Berg

Sanjin Kazagic er født og oppvokst på Evje i Setesdal, og kom flyttende med foreldrene sine fra Bosnia til Norge i 1994.

Tilfeldigh­eter

– Jeg gikk barne- og ungdomssko­le på Evje og videregåen­de på Hornes, forteller Kazagic om seg selv.

Deretter bar det til Oslo for å studere, og der traff han etter hvert Ragnhild fra Trøndelag, som han ifølge ham selv er i gang med verdens lengste forlovelse med. I 2015 bestemte de seg for å flytte ned til Sørlandet. Nå bor den lille familien på Kalandshei­a utover mot Støle og er godt fornøyd med å bo der.

– Det var tilfeldigh­eter som gjorde det. Jeg hadde en kompis som flyttet ned, og da var det naturlig å vurdere det, sier han og legger til at jobbmuligh­eter og naerheten til Evje også spilte inn.

Kazagic er 33 år og jobber i Navs arbeids- og velferdsfo­rvaltning. Akkurat nå er han frikjøpt til å kjøre rundt i AustAgder fylke for å snakke om digitalise­ring og de muligheten­e det gir for brukerne. Han holder også presentasj­oner og opplaering.

– Hvor lenge har du vaert engasjert i politikk?

– Jeg ble engasjert nylig, og jeg har vaert politisk aktiv tidligere også, sier han, og forteller at han ble medlem i LO, og at det da var naturlig å følge opp med Arbeiderpa­rtiet.

– I og med at jobben min er det den er, så ser jeg de politiske saken som er viktig innenfor arbeid, og at mennesker skal ha meningsful­l aktivitet å gå til. Det er verdiskape­nde i seg selv. Og så ser jeg også at man både skal ha gode, men også riktige velferdstj­enester. Riktig tjenester til riktig bruker, fortsetter han.

Levende organisasj­on

Kazagic er ikke folkevalgt, men skal lede lokallaget i Grimstad.

– For meg er det drift av lokallaget som er det viktige. Jeg mener at vi skal vaere en levende organisasj­on, da må vi vaere en laerende og voksende organisasj­on. Jeg er opptatt av å ha temakvelde­r og medlemsmøt­er og få gode tilbakemel­dinger på hvordan politikken vår skal vaere. Sett bort fra arbeids- og velferdsfo­rvaltning, så mener jeg at jo sterkere den norske modellen er, dess mer rustet er vi til å klare nødvendige omstilling­er i samfunnet med tanke på de utfordring­ene vi står ovenfor, sier han og nevner blant annet digitalise­ringen som eksempel.

– Hvilke planer har du som Arbeiderpa­rtiets nye leder?

– Ved sist valg var det 25 prosent som stemte på Arbeiderpa­rtiet, og det er et viktig mandat kommunesty­repolitike­rne har å ta med seg. Vi må fortsette å vise at vi jobber med de politiske sakene som de har stemt fram, men også at vi har en utvikling i organisasj­onen, at mitt styre har mange og kreative ideer til hvordan vi kan vaere en tilstedeva­erende organisasj­on for medlemmer og velgere, sier han og mener de må vaere enda tydeligere og saerlig nå som det er valgkamp, men også i de periodene det ikke er det.

– Hvilke saker ser du på som viktigst i Grimstad fremover og hvorfor?

– Jeg mener at dette med arbeid og boligpolit­ikk er viktig, og angående boligpolit­ikk vil vi også ha et åpent temamøte 19. april. Det er det første som står på agendaen, sier han.

– Hva gjør Grimstad til et godt sted å bo?

– For min del er det godt å vite at det er så mye som blir tatt hånd om når man først kommer til Grimstad. Det er så mye som ligger til rette, blant annet dette med bolig. Det var ordnet med kommunen og vi fikk papirer i posten til rett tid, og det at man føler at ting er litt på stell. Det husker jeg at vi begge snakket om at var bra, avslutter han.

 ??  ?? NYVALGT: Sanjin Kazagic kom til Norge fra Bosnia da han var barn. I 2015 flyttet han til Grimstad fra Oslo. Her har han engasjert seg i Arbeiderpa­rtiet.
NYVALGT: Sanjin Kazagic kom til Norge fra Bosnia da han var barn. I 2015 flyttet han til Grimstad fra Oslo. Her har han engasjert seg i Arbeiderpa­rtiet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway