Grimstad Adressetidende

Lover stor stemning når Rockfest hyller Jokke

Joachim Nielsens musikk lever videre 17 år etter artistens død. Nå får også grimstadfo­lk høre sangene hans.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Grimstad Rockfest inviterer nemlig til konsert med tributeban­det Hr Smiths Venner på Bluebox 1. april. Bandet har spesialise­rt seg på å tolke Jokke og valentiner­nes musikk, samt sangene fra resten av Joachim Nielsnes karriere.

– Det er jo på tide at Grimstad har en hyllestkon­sert til en så stor og kontrovers­iell artist som Jokke. Jokke traff jo midt i hjerterota til alle typer folk, sier Jon Atle Thygesen i Grimstad Rockfest.

– Dette bandet er norges mest seriøse og beste tributeban­d til Jokke. De spiller mye på Østlandet og det er fulle hus over alt, sier han.

Stadig aktuell

Joachim Nielsen døde i 2000, men musikken hans er populaer som aldri før.

– Radiokanal­ene spiller jo Jokke-sanger hver dag, så de fleste kjenner til disse udødlige låtene som «To fulle menn», «Her kommer vinteren», «Sola skinner», «Verdiløse menn», «Jeg er redd», «Alt kan repeteres» og så videre.

Lover høyt tempo

Hr. Smiths Venner er et Oslobasert hyllestban­d til Joachim «Jokke» Nielsen, som leverer de udødelige klassikern­e hans med energi, tempo og spillegled­e. I de årene de har holdt på har de spilt over 100 konserter på forskjelli­ge konsertare­naer, utendørssc­ener, puber og utesteder rundt omkring i Norge.

– Blod, svette og øl renner i strie strømmer når bandets fem medlemmer hamrer grundig løs på Jokkes katalog, og publikum er garantert å forlate lokalet med et smil om munnen! Kom og dans på deg brokk og beinbrudd mens Hr. Smiths Venner byr opp til haraball, det blir en kveld man sent glemmer, heter det i en presseomta­le av bandet.

Hr. Smiths Venner består av Jørn Brekke (vokal), Øystein Bjørkelo (gitar), Thor B. Gundersen (gitar), Anders Nesset (bass) og Magnus Lillejorde­t (trommer).

Bandet har tatt navnet sitt etter en av Nielsens mes populaere sanger, nemlig «Hr. Smith».

 ?? FOTO: TORBEN OLAV WIRKESTAD ?? ERFARNE: Hr. Smiths Venner har spilt over 100 konserter. De hyller Joachim Nielsen med energeiske tolkninger av hans musikk.
FOTO: TORBEN OLAV WIRKESTAD ERFARNE: Hr. Smiths Venner har spilt over 100 konserter. De hyller Joachim Nielsen med energeiske tolkninger av hans musikk.
 ?? FOTO: MAY-IREN AASEN ?? ROCKELEGEN­DE: Joachim Nielsen har legendesta­tus.
FOTO: MAY-IREN AASEN ROCKELEGEN­DE: Joachim Nielsen har legendesta­tus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway