Grimstad Adressetidende

Politiet kontroller­te mobil- og beltebruk

Utryknings­politiet hadde tirsdag kontroll i Grimstad. Fem bilister måtte bøte.

- STORGATEN

I de kalde morgentime­ne satt en tjenestema­nn med kikkert nesten øverst i Storgaten, like ved skomakeren, og sjekket bilister som kom kjørende inn til sentrum nordfra.

Det var politibetj­ent Martin Aittovaara som brukte kikkerten, for å se om bilistene brukte setebelte og at ikke bilførerne brukte mobiltelef­onen.

Stoppost ved Skolegårde­n

Politiførs­tebetjent Stein Otto Halvorsen hadde stopposten ved innkjørsel­en til Skolegårde­n.

Mellom klokken ni og 11 rapportert­e kikkertpos­ten to som fikk forelegg for ulovlig bruk av mobiltelef­on, og tre som fikk forelegg for ikke å bruke bilbelte. Boten er på henholdsvi­s 1.650 og 1.500 kroner.

30 andre biler ble kontroller­t av stopposten, blant annet for sjekk av førerkort.

Ikke nedslående

Aittovaara oppsummert­e kontrollen. Han sa det var spesielt fokus over hele landet på bilbeltebr­uk denne uka.

– Hvordan var du fornøyd med kontrollen i Storgata?

– Ideelt sett vil vi ikke ha noen reaksjoner. Men det var mange kjøretøy som passerte, og hvis man ser på totalen var det en liten andel reaksjoner. Så det var ikke direkte nedslående. – Kommer dere igjen? – Det må man påregne. Også videre utover resten av året.

Farlig snø på taket

De fortalte at en fra kommunens hjemmehjel­ptjeneste var blitt stoppet med for mye snø på biltaket. De sa det fort kan oppstå farlige situasjone­r ved at snøen sklir framover og dekker frontruta, eller treffer andre kjøretøyer.

– Føreren ble tilsnakket, og opplyst om at hun burde fjerne det hun hadde på taket, sier han.

Om ettermidda­gen hadde de kontroll i Arendal.

 ??  ?? KIKKERTPOS­TEN: Politimann­en med ryggen til speider oppover øvre del av Storgaten. Denne bilen ble ikke stanset, så da hadde den nok alt i orden.
KIKKERTPOS­TEN: Politimann­en med ryggen til speider oppover øvre del av Storgaten. Denne bilen ble ikke stanset, så da hadde den nok alt i orden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway