Grimstad Adressetidende

Om sauer og brukne lem

I lengre tid har det vaert mye styr i sauefjøset til Johannes på Blakkstadk­leiva. Flere av sauene har snege seg gjennom holl, og kommet seg inn i båser og rom der de ikkje skulle vere.

- God helg!

De har forsynt seg grovt av for som Johannes hadde skaffa litt udenom de vanlige innkjøba.

Johannes oppdaga det

herre ved at en sau hadde satt seg fast, og sauen varsla med et uvanlig braeg. Saueavhold­slaget i Froland fikk nyss om sagen, og lurte på om det hadde foregått noe ulovlig ved innkjøba.

Nå har Johannes og ledelsen i saueavhold­sla-get snakka sammen, og alt fortsetter som før i fjøset. All ekstra edinga til sauene har kosta fjøsdrifte­n dyrt, men ingen av sauene blir sendt til slakteriet. De blir bare omplassert i fjøset. Det er greiest sånn!

Ellers leste mi forleden i Adressa at ei dame ikkje fikk hjelp etter at ho hadde ramla og brukke armen. Pastoren i Betania meiner ifølge avisa at en bør hjelpe når folk ramler, men at det kan vere farlig, for du kan bli rana. (Eller det som verre er når det gjelder oss kvinnfolk).

Derfor tenkte vel kanskje de som kjørte forbi dama på 75 år, med brukken arm i veikanten, at det kunne vere en terrorist forkledd som gammel dame. En vett jo aldri å en finner under klerne lenger.

I de herre tider må enhver tenke på seg sjøl. Og det gjør de jo. E for min del har funnet ud at skulle e vere på byen en mørk kveld, og der kommer et skummelt mannfolk, så går e rett under ei gadelampe. Da forsvinner de gjerne med ein gang.

Det er ikkje så ofte lenger at Johannes og e ser debatter på TV. Mi har jo ikkje så mye tid igjen. Men forleden så mi ho Ingunn Solheim på NRK diskutere med professore­r, forskere og skrive-bordspedag­urker om gutter som sakker etter i skolen (åffer var ikkje allvideren Trygve Hegnar der (?).

Lerere, de som kanskje vett mest om sinkerne, var ikkje med i debatten. Hadde det vaert om operasjone­r på sjugehusa, hadde der kanskje heller ikjkje vaert noen leger tilstede? Mi glemte at det er underholdn­ing det dreier seg om!

Til slutt vil Johannes og e få takke Sven Nielsen for sitt opplysende innlegg i torsdagsut­gaven av Adressa. Han rusker opp i Grimstads befolkning (!), som heilt siden Fritz voldtok landet vårt med Hamsuns velsignels­e, har levd i et mørke av vilfarelse og hysteri.

Det er bare i religiøse sammenheng­er at Johannes og e har opplevd den slags Sannhetens åpenbaring­er.

 ??  ?? Reidun på Knibeheia
Reidun på Knibeheia

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway