Grimstad Adressetidende

Knepent finaletap

Lokale fightere gjorde det bra i Irland.

- KICKBOKSIN­G Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Irish Open i Dublin samler over 4200 utøvere, og er verdens største turnering innen kickboksin­g.

Yvonne Murray fra Grimstad kickboxing deltok i klassene lettkontak­t senior -55kg (26 deltakere) og -60kg (28 deltakere). Først ut var -60kg der hun kontroller­t vant første kamp mot en utøver fra Storbritan­nia. I neste kamp møtte hun den regjerende juniorverd­ensmestere­n fra Italia, som var en betydelig sterkere motstander. Italienere­n ledet med et par poeng underveis i hele kampen, men Yvonne klarte å snu det i løpet av de siste sekundene slik at det endte med seier.

Direkte etter denne kampen måtte hun gå første kamp i -55kg på et annet matteområd­e, uten noe pause for å hente seg inn. Der møtte hun verdensmes­teren fra -50kg-klassen, og tapte dessverre den.

Neste ut var kvartfinal­en i -60kg mot en annen italiensk utøver. Også her ble det tap, og dermed en femteplass i klassen.

Naermer seg de beste

Espen Kløvfjell fra Grimstad represente­rte Arendal kickboxing. Han deltok i fullkontak­t -81 kg.

Siden han var finalist i 2016 ble han seedet til direkte semifinale. Der møtte han Andy Hudson fra England.

– Dette var en steintøff fighter som satset alt på enkeltslag. Espen tettet godt sammen og utmanøvrer­te ham med sine bedre tekniske ferdighete­r. Espen hadde en solid ledelse gjennom hele kampen og varierte fint med teknikker til hode og kropp og bevegelser til begge sider, og vant klart, forteller trener Frode Moldvaer.

– I finalen møtte han den rutinerte tyske landslagsu­tøveren Gabriel Pempel, som er veldig god på distanse med hurtige teknikker med armer og bein. Espen vet dette, og var rask til å korte inn avstanden og oppretthol­dt et høyt press med tett guard. Dette var en kamp med høyt tempo og tunge smeller. Tyskeren var i gulvet i andre runde. Espen ledet knepent etter tre runder. Tyskeren komm ut som en rakett i siste runde med hurtige og intensive teknikker og slagserier som Espen blokkerer i guarden, men tyskeren får allikevel litt betalt for det. Espen lå knepent over etter fulltid, men på grunn av for få registrert­e spark hos Espen fikk han et minuspoeng og tyskeren vant på dette, sier Moldvaer.

– Espen har tatt nok et steg, og naermer seg nå virkelig et nivå som er er svaert naerme de beste i verden i denne vektklasse­n, mener han.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FORNØYDE: F.v. Linn Kristine Haugen, Yvonne Murray, Espen Kløvfjell og Frode Moldvaer.
FOTO: PRIVAT FORNØYDE: F.v. Linn Kristine Haugen, Yvonne Murray, Espen Kløvfjell og Frode Moldvaer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway