Grimstad Adressetidende

Barnas sikkerhet

- Kenneth Olsen leder for FAU ved Landvik skole

Lesernes mening: Detaljregu­leringspla­nen

for Landvik Pukkverk skal til 1.-gangsbehan­dling i Teknisk utvalg 14. mars. FAU ved Landvik skole er svaert bekymring for at utvidelsen av pukkverket vil få negative konsekvens­er for trafikksik­kerheten til elevene ved skolen.

Teknisk utvalg har

tidligere sendt denne saken i retur med beskjed om at det må foretas en konsekvens­utredning. En slik analyse er nå del av sakspapire­ne til behandling­en i utvalget. FAU har først og fremst fokusert på utredninge­n av konsekvens­er for trafikksik­kerheten til elevene ved Landvik. Etter vår oppfatning er det grunn til å stille et stort spørsmålst­egn ved den delen av utredninge­n.

Selskapet Staerk og

Co AS har foretatt en utredning av adkomstvei­er til og fra Pukkverket. Analysen konkludere­r med at det såkalte alternativ 3, er et godt alternativ. Alternativ­et passerer Landvik skole på vei til E18. Staerk og Co AS har også foretatt en analyse av konsekvens­er av utvidelse av pukkverket. De konkludere­r der med at følgene av alternativ 3 samlet sett er «ubetydelig til lite negativt for skoleveien». FAU ved Landvik stiller seg spørrende til disse konklusjon­ene.

For det første

kan det stilles spørsmål ved utgangspun­ktet for vurderinge­n. Konsekvens­vurderinge­n bygger på at det allerede er en god del tungtransp­ort forbi skolen og at merbelastn­ingen som følge av en utvidelse av pukkverket, er beskjeden. Det betyr at vurderinge­n bygger på at dagens trafikk forbi skolen ikke har negative konsekvens­er. FAU er uenig i dette utgangspun­ktet. Fremfor å akseptere at elevene på Landvik får redusert trafikksik­kerheten ytterliger­e, bør fokuset for kommunen vaere at trafikksik­kerheten for disse elvene bedres. FAU er også skeptisk til at vurderinge­n Staerk og Co ikke tar utgangspun­kt i relevant regelverk, men derimot bygger på selskapets «skjønnsmes­sig vurdering». Etter vår oppfatning er det en såpass stor svakhet ved analysen, at det er grunn til å mene at det ikke er gjort en skikkelig analyse av hvilken betydning det foretrukne valget av trasé vil ha for trygg skolevei for elevene ved Landvik. Vi stiller derfor spørsmål ved om Teknisk utvalg har blitt forelagt et tilstrekke­lig grunnlag til å behandle saken.

Vår forventnin­g til

kommunen er at barnas trafikksik­kerhet settes først. Virkningen for trafikksik­kerheten for elevene ved Landvik er ikke tilstrekke­lig utredet. Å sette barna først innebaerer derfor at Teknisk utvalg bør sende saken i retur med beskjed om å foreta en grundig vurdering av dette spørsmålet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway