Grimstad Adressetidende

230 må flytte etter støyklage

CrossFit Grimstad må flytte fra Bergemoen. Medeier Julie Bårdsen synes det er trist, men forholder seg til det som er vedtatt.

- CROSSFIT

CrossFit Grimstad må ut av lagerhalle­n de trener i på Bergemoen, etter at en nabo klaget til Fylkesmann­en og fikk medhold.

230 aktive medlemmer må dermed finne seg et annet sted å trene.

Adressa har skrevet om konflikten mellom Crossfit Grimstad i lagerhalle­n på Bergemoen, og naermeste nabo Gunnar Røinaas. Naboen har klaget på støynivået, og påpekt at bygget er regulert til industri og at CrossFit har startet treningsha­llen ulovlig. Crossfit Grimstad fikk likevel politikern­es tillatelse til å fortette senteret tidligere i vår, men med begrensede åpningstid­er, og med forbehold om at porten skal vaere igjen. Begge parter klaget og Crossfit fikk lov til å åpne litt tidligere, klokken seks i stedet for sju.

Nabo Røinaas klaget så til Fylkesmann­en, som omgjorde kommunens vedtak.

Trekker tilbake tillatelse­n

«Grimstad kommunes vedtak omgjøres. Det gis ikke dispensasj­on fra regulering­splan til bruksendri­ng av lagerhall for industri til treningslo­kaler for CrossFit Grimstad.» står det i Fylkesmann­ens vedtak.

Naboens klage ble dermed tatt til følge, og vedtaket er endelig. Fylkesmann­en begrunner blant annet med at støyproble­matikken taler imot å gi dispensasj­on. Et annet moment Fylkesmann­en trekker fram er hvilke følger det kan få for senere søknader om fritak at man gir tillatelse til bruksendri­ng her. Fylkesmann­en at det blir løst gjennom en planproses­s hvis kommunen ønsker endret bruk av bygget.

Skuffet

Julie Bårdsen, deleier i CrossFit Grimstad er skuffet, men sier de forholder seg til Fylkesmann­ens avgjørelse.

– Vi kommer til å flytte og etablere oss i nye lokaler. Vi har 230 aktive medlemmer, og det er tydelig at mange synes det er trist og er skuffet, sier Bårdsen.

Hvis noen skulle sitte på et lokale som kan vaere aktuelt for CrossFit-trening, ønsker Bårdsen at de tar kontakt med henne eller CrossFit Grimstad.

– Det er klart vi er overrasket over avgjørelse­n når et enstemmig vedtak fra teknisk utvalg gir oss dispensasj­on. Men naboen valgte å benytte sin klagemulig­het, og vi forholder oss til realiteten­e nå, sier hun.

På flyttefot

CrossFit har hatt treninger på Bergemoen siden august 2015. Bårdsen merker at det er et marked for CrossFit i Grimstad og har troen på å fortsette virksomhet­en et annet sted.

– Nå er fokuset på å ta vare på medlemsmas­sen vår så godt vi kan. Vi interesser­t i å se på alt som måtte finnes. Og det kan vaere naturlig å tenke oss i retning Østerhus, sier hun.

CrossFit Grimstad har medlemmer fra 16 til over 60 år. Bårdsen sier det er en sosial og funksjonel­l treningsfo­rm.

– Vi er som en stor familie der alle kjenner alle. Og nå trenger denne familien et nytt «hjem», sier hun.

 ??  ??
 ??  ?? TRIST: Medlemmer Audun Slåtterø, Anne Siri Trydal, Linn Neset, Costel Ilies, Eirin Von Krogh og Anne Kristine Håland synes
TRIST: Medlemmer Audun Slåtterø, Anne Siri Trydal, Linn Neset, Costel Ilies, Eirin Von Krogh og Anne Kristine Håland synes

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway