Grimstad Adressetidende

– Ja til bobiler, ikke i havna

Anne Mo Grimdalen vil gjerne ha flere bobiler til Grimstad, men hun vil ikke gi dem den beste plassen nede i havna. Hun mener området ved Fokussente­ret og Eddiken er bedre.

-

Anne Mo Grimdalen (V) synes det er et bra å lage parkering for bobiler, men vil heller ha dem ved Eddiken.

– Jeg tror det er tverrpolit­isk enighet om at vi ønsker flere turister til byen, men det er viktig at vi tenker litt helhetlig og ser på hva vi har vedtatt tidligere. Da kommunesty­ret diskuterte saken om bobilparke­ring i sitt siste møte ble det sammenlign­et med at vi er så flinke til å tilrettele­gge for båtturiste­r i Grimstad. Det er riktig, men jeg er ikke enig i at vi skal ha bobiler nede i havneområd­et.

Dette sier Anne Mo Grimdalen, leder av Grimstad Venstre, til Adressa. Det var forrige uke at Stein Gjulem (KrF) gikk ut i Adressa og sa at partiet hans gjerne vil ha korttidspa­rkering for bobiler i Grimstad. Dette for å gjøre byen mer attraktiv for turister og motvirke at folk med slike biler bare kjører rett forbi byen og heller reiser til Lillesand. For å gjøre dette tilbudet mest mulig attraktivt for bobilfolke­t, foreslo han derfor å legge disse p-plassene enten på Torskeholm­en eller på Gundershol­men. De må i hvert fall vaere i havneområd­et og naerme butikker og kafeer. Dette liker ikke Anne Mo Grimdalen.

– Reagerer kraftig

– Jeg synes forslaget om dagparkeri­ng for bobiler er godt, og ikke minst forslaget om å lage av- og påstigning­splasser for turistbuss­er. Det er bra, men jeg reagerer sterkt på at Gjulem peker på Torskeholm­en, hvor det var p-plasser for bobiler i fjor, og andre steder i havneområd­et som parkering for bobiler. Dette er jo veldig lite i tråd med det havneplane­n har lagt opp til. Noe av intensjone­n med havneplane­n, som vi brukte mye tid og ressurser på, var jo at man ikke skal bruke de beste plassene på bilen, men at man skal få den vekk, sier Grimdalen.

Hun peker heller på øvre deler av sentrum og Storgaten ved Fokussente­ret eller Eddiken, eller ved Bie camping, som alternativ­e steder for slik parkering. Begge disse stedene er jo ved hovedinnfa­rtsårene til byen og naerme E18. Bie camping har allerede parkering for bobiler i dag, i tillegg til at det det har vaert mange politiske tanker opp igjennom årene om å få mer liv i Storgaten og øvre deler av sentrum.

– Kan ikke skade for handelen

– Men er ikke dette vel langt oppe i byen og på et mye mindre sjarmerend­e sted? Det er jo mye hyggeliger­e hvis man først skal stoppe og parkere å gjøre det langs sjøkanten enn oppe på en asfaltplas­s rett ved E18?

– Alle vil naturlig nok parkere så naerme sjøen som mulig. Til og med jeg ser jo at det er mye mer sjarmerend­e, men nå har vi allerede vedtatt at vi skal få bilene vekk fra havneområd­et. Det kan heller ikke skade noe for handelen om man står parkert noen timer oppe i Storgaten, sier Grimdalen.

 ??  ??
 ??  ?? BEDRE: Her, i området ved Fokussente­ret og Eddiken, synes Anne Mo Grimdalen det er mer passende å parkere bobiler på dagtid.
BEDRE: Her, i området ved Fokussente­ret og Eddiken, synes Anne Mo Grimdalen det er mer passende å parkere bobiler på dagtid.
 ??  ?? FAKSIMILE: Slik så Adressas oppslag med Stein Gjulem ut.
FAKSIMILE: Slik så Adressas oppslag med Stein Gjulem ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway