Grimstad Adressetidende

Gransking av epostene

-

I dag drøfter

kontrollut­valget spørsmålet om gransking av eposter i innkjøpssa­ken, og vil på bakgrunn av det gi sitt råd til kommunesty­ret for videre behandling. Saken er følsom, og den er ikke uten juridiske snubletråd­er.

Sekretaria­tet til kontrollut­valget

fraråder å gjennomfør­e en gransking av eposter til ansatte i kommunen i lys av innkjøpssa­ken. Saksbehand­leren mener at vilkårene for innsyn i eposter ikke er tilstrekke­lig oppfylt. Til grunn ligger den juridiske vurderinge­n fra advokatfir­ma Kluge, som konkludere­r med det samme. Kluge påpeker i sitt notat at det er en viss usikkerhet knyttet til konklusjon­en siden det er begrenset med rettslige kilder og veiledere som er relevante for saken.

På den annen

side er ønsket om å komme helt til bunns i saken. Vil et innsyn i epostene bidra til å kaste lys over saken som fjerner den tvilen som måtte finnes om kontakten mellom ledelsen og tilbydere i innkjøpssa­ken? Kluge viser til at det ikke er sikkert at innsyn i eposter vil gi mer informasjo­n i saken og henviser til BDOs grundige gransking. BDO på sin side at intervjuen­e med sentrale personer «ikke har maktet å fremskaffe nødvendig dokumentas­jon til at BDO eller kommunen har kunnet konkludere på om det har foregått noe irregulaer­t».

Jussen er ikke

krystallkl­ar, slik Kluges vurdering viser. Kontrollut­valget og kommunesty­ret har handlingsr­om til å snu også denne steinen dersom viljen til å grave dypere er til stede.

 ??  ?? RÅD: Kontrollut­valget og leder Gunnar Topland (bildet), skal gi sin anbefaling til kommunesty­ret om eposter skal granskes.
RÅD: Kontrollut­valget og leder Gunnar Topland (bildet), skal gi sin anbefaling til kommunesty­ret om eposter skal granskes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway