Grimstad Adressetidende

Vil bygge nytt på bibelskole­n

Under Grimstad Normisjons årsmøte lørdag 4. mars ble det med overvelden­de flertall besluttet å reise et nytt kirkebygg i Østerhus på tomt kjøpt av Bibelskole­n.

- b NORKIRKEN Kurt Hjemdal

Det nåvaerende bygget er blitt for lite og tomta gir ikke mulighet for utvidelse i tilstrekke­lig grad. Saken er forberedt gjennom et forprosjek­t og nå var tiden inne for endelig avgjørelse. Om en lykkes i å få de nødvendige tillatelse­r er målet at bygget skal stå ferdig i løpet av sommeren eller høsten i 2018. Under årsmøtet ble det også valgt ny styreleder for Grimstad Normisjon. Den tidligere sogneprest i Grimstad, Svein Lilleaasen, hadde sagt seg villig til å stille og ble valgt som ny leder etter Kari Omre som har vaert styreleder de siste seks årene. I forbindels­e med valgene ble det også klart at Kari Omre ble valgt inn som medlem av styret for kommende periode. En fyldig årsberetni­ng fortalte om en mangfoldig virksomhet blant alle aldersgrup­per. Ved siden av gudstjenes­tene hver søndag er det barnegrupp­er, tenåringsa­rbeid og seniorarbe­id. I tillegg er det skuteklubb, samlivskur­s, barnekor og familiesam­linger. Menigheten har ansatt egen hovedpasto­r og ungdomspas­tor. Regnskapet for 2016 viste at Grimstad Normisjon hadde hatt inntekter på totalt nesten 1,5 millioner og et overskudd på 286.374 kroner. Ved siden av utgifter til eget arbeid er det overført nesten 180.000 kroner til Normisjon sentralt og regionalt. Under samtalen om nytt bygg var det røster som talte både for og imot. Ikke minst finansieri­ngen er en stor utfordring, men flere uttrykte tillit til at dette ville gå i orden. Under avstemning­en var det 106 stemmer for bygging, 6 imot og 6 blanke.

Det nye bygget vil gi plass for 300 i storsalen og med mulighet for å romme enda flere i tilstøtend­e lokaler. Grimstad Normisjon har søt Bibelskole­n om å få kjøpt 5,5 mål i forlengels­e av Normisjons­hallen.

 ??  ?? FOR LITE: Her er det blitt for trangt. Grimstad Normisjon har derfor vedtatt å bygge nytt kirkebygg i Østerhus.
FOR LITE: Her er det blitt for trangt. Grimstad Normisjon har derfor vedtatt å bygge nytt kirkebygg i Østerhus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway