Grimstad Adressetidende

Drama om vikinger

Gorm Rudschinat heter forfattere­n som står bak fiksjons fortelling­en om Vilje Gormsdatte­r, med tilknytnin­g til Vikkilen på 900-tallet.

- NY BOK

Gorm Rudschinat skriver sagaen om Vilje Gormsdatte­r, der handlingen delvis er lagt til Vik.

Første bok i sagaen om Vilje Gormsdatte­r kom i november. Nå er andre bok av i alt sju klar for utgivelse. Hovedperso­nens mor kommer fra Vikkilen der det er funnet mange spor etter vikingtide­n. Men det er altså skjønnlitt­eratur, og ikke snakk om historiske personer.

Han sier det er en enorm interesse for vikingtide­n. Selv var han med og startet det største vikinglage­t i Norge.

– Jeg kjenner vikinghist­orien godt, og ingen skal kunne ta meg den historiske rammen, påpeker Rudschinat.

Sommerne i Grimstad

Forfattere­n er tidligere kjent som Helge Grønli, som har drevet Bronseplas­sen i Høvåg i en årrekke. – Jeg var mye i Grimstad da jeg var guttunge. Jeg tilbrakte alle sommerne hos min bestefar, Oscar Grønli, på Biesletta. Jeg har også fått henvendels­er fra gamle kjente i byen som er svaert begeistret for den første boka om Vilje Gormsdatte­r.

Harald Hårfagres tid

Moren til hovedperso­nen kommer altså fra Vik, et kjent sted i vikingtide­n. Handlingen er lagt til slutten av Harald Hårfagres tid, på 920-tallet.

– Historien henter sin handling fra Høvåg, Oterneset (Oddernes) og Vik, innerst i Vikkilen. Jeg synes det er gøy å skrive. Det er jo fantastisk å sitte i uke etter uke og skrive historier innen denne rammen. Det er «sex, drugs and rock’n roll», og nå er boka å få i bokhandele­n i Grimstad, sier forfattere­n.

Han har tidligere utgitt Volven, Sjamanens hest fra bronsealde­ren og Min fars krig.

 ??  ??
 ??  ?? NY BOK: Gorm Rudschinat, tidligere kjente som Helge Grønli, skriver sagaen om Vilje Gormsdatte­r. En vikingdatt­er hvis mor er fra Vikkilen.
NY BOK: Gorm Rudschinat, tidligere kjente som Helge Grønli, skriver sagaen om Vilje Gormsdatte­r. En vikingdatt­er hvis mor er fra Vikkilen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway