Grimstad Adressetidende

Inviterer til testløping

Med erfarne guider tar arrangøren av Grimstad Maraton med seg publikum på en testrunde av årets løyper lørdag formiddag.

- GRIMSTAD MARATON

Lørdag kan du løpe løypene til Grimstad Maraton når arrangøren­e inviterer til testløp tre måneder før start.

Fortsatt gjenstår det i underkant av tre måneder til årets løpefest i Grimstad sentrum som arrangeres i midten av juni, men mange av dem som tenker å delta er allerede godt i gang med løpetrenin­gen.

– Dette er et bonustilbu­d fra oss som har fungert bra tidligere, det har kommet opp mot hundre personer som har blitt med, forteller Rune Nøstvik som er en av arrangøren­e av Grimstad Maraton.

Testløpet er åpent for alle som ønsker å vaere med, og koster ingenting. Det blir ingen startnumme­r eller tidtaking.

– Dette er et lavterskel­tilbud for alle som ønsker å teste løypene våre, de blir for øvrig de samme som i fjor, sier han.

Tre løyper

Det blir mulighet for å løpe 5, 10 og 21 kilometer. Løypa til helmaraton består av to runder i 21 kilometers­løypa, runde to må folk eventuelt ta på egen hånd.

– Henrik Kofoed Nielsen blir med dem som skal løpe halvmarato­nløypa. Han er en svaert erfaren maratonløp­er, og har mange tips og råd om hva man bør tenke på. I 10-kilometers­løypa er det Adressas egen Janicke Yttervik som blir med, i fem kilometers­løypa er det foreløpig ikke avgjort hvem det blir, sier Nøstvik.

Selv blir han med som muntrasjon­sråd.

– Jeg blir å finne rundt i løypa med bananer, forfriskni­nger og vann, smiler han.

Kan teste tempo

I tillegg til å teste løypene og få med seg noen gode råd, håper Nøstvik at folk også blir kjent med andre løpeglade sørlending­er.

– Kanskje finner man en sjelefrend­e som løper like fort eller sakte som seg selv. Ingenting er bedre enn å ha noen å løpe sammen med, sier han.

I halvmarato­nløypa legges det opp til at man kan følge grupper som holder ulike tempo.

– Det blir mulighet til å følge både en som løper på to timer og to timer og femten minutter. Dermed kan man kjenne litt mer på hva slags tempo man skal legge seg på, sier Nøstvik.

Inspirasjo­nskveld

Så langt har det ikke kommet inn så mange påmeldinge­r til Grimstad Maraton, men erfaringen fra tidligere år er at påmeldinge­ne begynner å strømme inn først to uker før løpsdagen.

– Vi håper det kommer like mange som i fjor, da hadde vi rundt 700 deltakere. Derfor har vi bestilt inn 700 T-skjorter til deltakerne, som går til dem som først melder seg på, sier Nøstvik.

Og i år venter en ekstra bonus til dem som melder seg på i god tid.

– 31. mai kommer vi til å invitere alle som er glade i å løpe til en inspirasjo­nskveld på kulturhuse­t i Grimstad, og de som har meldt seg på Grimstad Maraton får gratis inngang. Alle detaljene for kvelden er ikke klare, men den som kommer for å inspirere oss er et veldig kjent navn. Så det gleder vi oss til, avslutter han.

 ??  ??
 ??  ?? FOR FJERDE GANG: De tre første utgavene av Grimstad Maraton har trukket hundrevis av løpere, nå håper arrangøren­e på en ny løpefest i sentrum 17. juni.
FOR FJERDE GANG: De tre første utgavene av Grimstad Maraton har trukket hundrevis av løpere, nå håper arrangøren­e på en ny løpefest i sentrum 17. juni.
 ??  ?? VARIERTE LØYPER: Start og mål er i sentrum. Den lengste løypa går opp til Bergemoen, langs jernbaneli­nja og ned til sentrum via Fjaere.
VARIERTE LØYPER: Start og mål er i sentrum. Den lengste løypa går opp til Bergemoen, langs jernbaneli­nja og ned til sentrum via Fjaere.
 ??  ?? FJORÅRETS VINNER: Her intervjuer Rune Nøstvik Andreas Grøgaard som ble suveren vinner av maratonkla­ssen i 2016.
FJORÅRETS VINNER: Her intervjuer Rune Nøstvik Andreas Grøgaard som ble suveren vinner av maratonkla­ssen i 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway