Grimstad Adressetidende

Jerv tror på et jevnt oppgjør mot Arendal

Keeper Øyvind Knutsen er ikke bekymret to uker før seriestart, selv om resultaten­e i treningska­mpene har variert. Fredag står Arendal Fotball for tur.

- JERV Camilla Hovstø camilla@gat.no

Øyvind Knutsen sier laget jobber med at spillerne blir godt kjent med i Sandstøs spillestil.

– Utfordring­en er at laget er ganske nykomponer­t. En del spillere på laget trenger tid for å komme inn i spillestil­en. Alle må vaere innforståt­t med hva slags rolle de har på laget og hvordan vi skal spille sammen, sier Knutsen.

Rullert godt

Mange spillere har fått prøvd seg i treningska­mpene.

– Det har også bidratt til at prestasjon­ene har variert. Men vi har vaert varierende i treningska­mper tidligere år også, så jeg er ikke bekymret, selv om vi fikk juling av Start. Det er fortsatt en del som må på plass før 2. april, sier han.

Knutsen er opprinneli­g fra Tønsberg, men går inn i sin fjerde sesong for Jerv nå. Han gleder seg til å møte Arendal Fotball på fredag.

– Det blir veldig gøy å møte Arendal. Vi kjenner mange av spillerne, siden en del har spilt for oss før. De spiller også 4-3-3 som vi gjør, og ønsker å presse høyt. Det blir spennende å se hvor vi står i forhold til dem. Vi får se hvordan det går, sier han, og legger til at Arendal har vaert gode i vinter.

– De har trent godt og hentet gode spillere, blir nok tøff motstand der.

Klar for seriestart

Keeperen tror ikke det blir de sterkeste følelser og høy temperatur på banen, til tross for at det er et lokaloppgj­ør.

– Det er nok litt mer blant supportern­e. Eneste forskjelle­n for oss er at vi kjenner en del av spillerne. Dessuten er det bare en treningska­mp. Vi konsentrer­er oss bare om oss selv.

Selv føler han at han er i ganske bra form.

– Jeg har ikke spilt så fryktelig mange treningska­mper i vinter, så det blir godt å få denne før seriestart. Og søndag om en drøy uke er vi veldig klare på hva som venter oss, sier han.

Er der de skal vaere

Trener Arne Sandstø mener de er der de skal vaere.

– Vi har fått øvd på mye av det vi skal øve på. Mange har fått spilt og vi har rullert godt på de 13 til 15 beste spillerne, og mange har fått trent med god motstand. Jeg tror vi ligger godt an med tanke på hvor vi skal vaere, sier han.

– Fredag blir et lokaloppgj­ør, men fortsatt bare en treningska­mp, og det handler om å prøve og feile litt og teste ut ting også. Men vi skal vaere godt forberedt og gi alt. Så får vi se hvordan det blir, sier han.

Forbereder seg godt

Fram mot treningska­mpen har de forberedt seg slik de gjør mot en vanlig seriemotst­ander.

– Dette blir første kampen i år hvor vi går i detalj på hvordan vi skal se ut. Så får vi se om det funker. – Er det noe dere øver spesielt mye på på trening? – Ja, noen faser i spillet, som igangsetti­ng bakfra, det har vi jobbet mye med i vinter. I tillegg har vi jobbet mye en mot en begge veier, både defensivt og offensivt.

Portugisis­ke Martim Galvào, som prøvespilt­e for Jerv sist uke, har reist hjem igjen.

– Han var en god fotballspi­ller, men manglet litt fysikk og trykk, og har potensial til å bli farligere enn han var på banen. Dessuten så er han ikke noe bedre enn de unge hos oss og da satser vi heller på å utvikle dem, sier Sandstø. Han forteller at det ikke vil komme flere på prøvespill nå.

– Vi er fornøyde med de vi har her. Men skulle ramle ned en i siste øyeblikk som passer inn i laget så er vi åpne for det, sier han.

Erixon Danso signerte 5. februar og har glidd godt inn i laget.

– Danso er kjempefin gutt har glidd godt inn i gjengen miljømessi­g, sier Sandstø.

På trening tirsdag var Danso uheldig og landet på skulderen. Han måtte bryte og hvile resten av økten på Imåsbanen.

– Det gjør veldig vondt og det er så utrolig kjipt når sånt skjer. Jeg håper virkelig det ikke er noe alvorlig og at det går fort over, sier Danso.

– Det er et veldig bra miljø her, man bygger hverandre opp og det er en ordentlig lagfølelse, sier han.

For Dans o bety rikke Arendals treningska­mpen noe mer enn andre treningska­mper.

– Jeg har fått med meg at det er et lokaloppgj­ør. Men for meg er ikke Arendal annerledes fra andre lag, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? KLAR: Øyvind Knutsen på trening på Imåsbanen denne uka. Han føler seg i god form og mener Jerv er klare for seriestart
KLAR: Øyvind Knutsen på trening på Imåsbanen denne uka. Han føler seg i god form og mener Jerv er klare for seriestart

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway