Grimstad Adressetidende

Folkemøte om fremtidens omsorg

I dag er det folkemøte i kommunesty­resalen på Grimstad rådhus. Hovedtemae­t er «Varme & omsorg i en teknologis­k tidsalder».

- ÅPENT MØTE Trond Erik Bognø Gruppelede­r Grimstad Høyre

Et spennende tema som berører alle oss som er opptatt av en god og trygg alderdom.

Demens behandling nå og i fremtiden, et stort tema som dessverre fler og fler av oss må forholde oss til. Hvordan sikrer vi best behandling og hva gjør vi ved våre bo- og omsorgssen­tre idag?

Kristiansa­nd kommune satser på demens «landsby» hvor demente i stedet for å bo på institusjo­n skal flytte inn i et eget tun med butikk, kafé og hobbyrom i ny landsby på Søm, er dette veien å gå for Grimstad?

Vi vet at aktivitet, musikk, lukter og sanser er viktige elementer for en god dement behandling, hvordan gjør vi dette i vår kommune?

Mange har hørt om Manglerudh­jemmet og hvordan de, med enkle midler, har snudd ting litt «på hodet» og satset på trivsel og den hjemlige følelsen med egen butikk, pub og kafe i utforming av fellesrom og lokaler. Hva gjør vi i Grimstad og hva tenker våre fagfolk om dette?

Vi får høre om temaer som kosthold og verdien av å spise til normale tider hvor samspillet mellom aktivitet og kost kan gi bedre søvn og redusert medisin bruk. Hjemmesyke­pleien kommer på besøk og forteller om deres hverdag og hvordan de tar i bruk teknologi som sikrer bedre «flyt» i hverdagen.

Regionsdir­ektøren Vidar Aanby

fra Aleris kommer og forteller om deres aktivitete­r og de private tilbyderne­s plass i helse Norge. Hvor går veien videre, privat, kommunal eller utfyllende og sunn sameksiste­ns?

Dedikerte og dyktige fagfolk fra Frivoltun, Feviktun og hjemmesyke­pleien kommer og snakker om temaene. Entusiasme­n vil begeistre og det blir anledning til å stille spørsmål.

Høyres stortingsr­epresentan­t

Svein Harberg vil innlede folkemøte – velkommen.

 ??  ?? PLEIE OG OMSORG: Høyres gruppelede­r, Trond Erik, håper mange kommer til det åpne møtet i Grimstad rådhus ikveld, der temaet er varme og omsorg i en teknologis­k tidsalder.
PLEIE OG OMSORG: Høyres gruppelede­r, Trond Erik, håper mange kommer til det åpne møtet i Grimstad rådhus ikveld, der temaet er varme og omsorg i en teknologis­k tidsalder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway