Grimstad Adressetidende

KrF-ordføreren og «folket»

Lesernes mening: Kommunesty­rerepresen­tant for Frp, Lene Langemyr, var forleden svaert stor i ord, da hun i en pressemeld­ing med overskrift­en «Ordføreren svikter folket», sterkt kritiserte Kjetil Glimsdal fordi han syntes Kontrollut­valgets ønske om å gå vi

- DEBATT Stein Gjulem Gruppelede­r KrF

P å forespørse­l fra Adressa, hadde Glimsdal uttrykt sterk undring om hva enkelte politikere ønsker å oppnå med en slik gransking. Han frykter at kommunen kan få erstatning­skrav mot seg dersom e-poståpning blir gjennomfør­t. I tillegg uttrykte han bekymring for at en slik langvarig prosess – også i forhold til datatilsyn­et/juridisk holdbarhet – vil sette enkeltansa­ttes helse, organisasj­onens sunnhet og medarbeide­rnes motivasjon på spill. ser saken annerledes, har jeg respekt for. Men hun burde kanskje holdt seg for god til å insinuere at «ordføreren forsvarer administra­sjonen», at han er konfliktsk­y, og at han «lenge har ønsket å legge lokk på saken». Dette er i beste fall en mistolking av det ordføreren hele tiden har sagt og gjort, for å finne en konstrukti­v løsning og en vei videre gjennom, og ut av, alle de uheldige og ulovlige forhold som er avdekket. La det ikke vaere noen tvil: KrF og KrF-ordføreren vil det beste for organisasj­onen og «folket».

Som politiker og som gruppelede­r for KrF, har jeg fått mange henvendels­er fra folk – og ikke bare fra «mine folk». Synspunkte­ne er svaert delte, men jeg opplever at få uttaler seg med den skråsikker­heten Langemyr omgir seg med. Jeg synes derfor FrP-representa­nten bør vaere litt varsom med å tilta seg retten til å ha «folket» på sin side, og til overmål hevde at ordføreren har sviktet dem. Noen har antydet at dette er et forsøk på å score politiske poeng. Jeg håper ikke det er hensikten.

Og for øvrig: Da rådmannen i forrige kommunesty­remøte la fram sin «ryddeplan», fikk hun stor honnør fra et samlet møte. Jeg oppfattet at det samme i hovedsak skjedde i møtet med Transparen­cy Internatio­nal litt senere. Rådmannen har staket opp en krevende og konstrukti­v vei videre, uten at e-poståpning er ett av midlene. KrF synes vi bør fortsette å støtte rådmannen i dette arbeidet.

Så får vi ta debatten videre i kommunesty­ret førstkomme­nde mandag. Der håper jeg på saklighet og respekt for hverandres synspunkt, uten at noen tillegges vikarieren­de motiver for sine standpunkt. Jeg håper også, og velger faktisk å tro, at denne saken som er svaert vond og vanskelig – for ikke å si at den rir organisasj­onen som en mare - kan bli vendt til det gode.

 ??  ?? INGEN TVIL: «La det ikke vaere noen tvil: KrF og KrF-ordføreren vil det beste for organisasj­onen og «folket», skriver KrFs gruppelede­r Stein Gjulem i dette innlegget.
INGEN TVIL: «La det ikke vaere noen tvil: KrF og KrF-ordføreren vil det beste for organisasj­onen og «folket», skriver KrFs gruppelede­r Stein Gjulem i dette innlegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway