Grimstad Adressetidende

Søker etter kandidater

Den første nominasjon­en til det nye rådet har allerede kommet inn, men kommunen trenger flere.

- INNVANDRER­RÅDET Marie Hatlevoll

Etter en langtrukke­n politisk prosess er innvandrer­rådet i Grimstad nå i ferd med å bli realisert. Forslaget om rådet ble fremmet av Arbeiderpa­rtiet, og senere vedtatt av et samlet kommunesty­re i april 2016. Rådet skal behandle relevante saker som gjelder levekår for innvandrer­e i Grimstad kommune.

– De har et slikt råd i Arendal kommune, og er veldig fornøyd med det. Jeg håper det kommer til å fungere like godt her, sier Linn Iren Engemyr Knutsen som er flyktningk­onsulent i flyktningt­jenesten.

– Jeg må bare presisere at dette ikke skal vaere et flyktningr­åd, min rolle er å få satt i gang rådet, sier hun.

Trenger engasjerte folk

Innvandrer­rådet skal bestå av sju medlemmer. To av dem blir medlemmer fra kommunesty­ret, og fem blir folk med innvandrer­bakgrunn. I tillegg skal det velges fem varamedlem­mer med innvandrer­bakgrunn.

– Vi ønsker nå å få forslag til personer som kunne tenke seg å sitte i rådet. Det må vaere folk med engasjemen­t, og jeg håper vi får til en bredde med tanke på opprinnels­esland, hva de jobber med, interesser, alder og kjønn, sier Knutsen.

Oppgavene består av å kommentere gjeldende kommunesty­resaker, og melde inn egne saker til kommunesty­ret.

– Rådet skal kommentere saker de selv føler angår dem. Planen er å ha møte annenhver måned, men om rådet ønsker å samles oftere kan de det, sier hun.

Sitter i to år

Fristen for å nominere kandidater er satt til 7. april. Den 24. april blir det avholdt et valgmøte i kommunesty­resalen på Rådhuset.

– Alle som deltar på dette møtet har en stemme hver på hvem de ønsker inn i innvandrer­rådet, sier Knutsen.

Videre skal rådet formelt godkjennes av kommunesty­ret 22. mai.

– I utgangspun­ktet skal rådet sitte i fire år, men ettersom det skal følge kommunesty­ret velges det nå inn representa­nter for to år. Ved neste valg kan man velge inn nye eller velge dem som allerede sitter der på nytt, sier hun.

Viktig oppgave

Kommunesty­repolitike­r Rafik Ben Lajili fra Arbeiderpa­rtiet er glad for at innvandrer­rådet endelig kommer i gang.

– Jeg mener kommunesty­ret kommer til å tjene godt på dette, at sakene kommer direkte fra dem med innvandrer­bakgrunn. Det kommer til å bli et viktig råd, sier han.

I Grimstad bor det i overkant av 3000 mennesker med innvandrer­bakgrunn.

– Håper mitt er at rådet kommer til å bestå av en god blanding av dem som er nye her i Grimstad, og dem som allerede er godt integrert, avslutter Lajili.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? TRENGER KANDIDATER: Flyktningk­onsulent Linn Iren Engemyr Knutsen håper det er mange som vil vaere kandidater til det kommende innvandrer­rådet i Grimstad.
TRENGER KANDIDATER: Flyktningk­onsulent Linn Iren Engemyr Knutsen håper det er mange som vil vaere kandidater til det kommende innvandrer­rådet i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway