Grimstad Adressetidende

UP tok ti tross varsling

I løpet av de to timene UP 243 sto på fylkesvei 404 naer Naudenessv­ingen, strømmet det på med bilister som hadde kjørt for fort i 40-sonen.

- FARTSKONTR­OLL red@gat.no

Utryknings­politiet skrev ut ti forelegg da de stilte seg opp ved Naudenessv­ingen torsdag. Kontrollen ble varslet på Facebook.

Ikke engang varsling på Facebook i det kontrollen hadde startet, hjalp noe for de ti bilistene som ble tatt for å ha holdt for høy fart mellom klokken 19.35 og 21.40, da Utryknings­politiet hadde kontroll.

For «alle» trodde at UP sjekket farten retning Grimstad sentrum, ettersom politibile­n sto på høyre side av veien, men laserposte­n målte bilistene retning Roresanden.

Stoppet to ganger

– I løpet av de drøyt to timene vi har hatt kontrollen, er det utferdiget ti forenklede forelegg for fartsovert­redelser. Den høyeste målte farten er 64 km/t, noe som gir et forenklet forelegg på 8.300 kroner og tre prikker på førerkorte­t, forteller UPs mannskaper på stedet.

De aller fleste av bilene som ble stoppet, hadde en fart fra midten 50-tallet og oppover. Dermed var det nesten 60.000 kroner som lovens lange arm samlet inn på bilistene.

– Den ene av bilistene stoppet vi på vei mot byen, da vi forsøkte å kombinere fartskontr­ollen med promilleko­ntroll, mobilog beltesjekk. Hun satt nok i sine egne tanker, og glemte at vi hadde fartskontr­oll da hun var på vei tilbake retning. Dermed kjørte hun for fort, og fikk et forelegg, bekrefter UPs mann på kontrollpo­sten på spørsmål om ikke kvinnen var stoppet også for kort tid siden motsatt vei.

Følger opp

– Denne strekninge­n på 40-sonen på fylkesvei 404 er faktisk ikke et område vi har hørt det er mange klager på høy fart på, men vi har en stund tenkt på å ha kontroll på stedet. Og som tidligere nevnt ble det til at vi ikke fikk tid til å sjekke promille og andre ting også, kun fokusere på fartsovert­redelser, opplyser UP 243.

– Årsaken til at vi står her, er at dette området for en stund siden fikk fartshumpe­r. Så nå ville vi se om dette hadde hatt noen fartsdempe­nde effekt. Jeg ser at altfor mange biler har litt for høy fart over den første fartshumpe­n, før de øker farten og bremser godt opp før den andre fartshumpe­n. Så øker de på igjen, tilføyer UPs lasermann.

– Ettersom det er mange utkjørsler på strekninge­n, og en del skolebarn som krysser veien, tenker jeg at vi nok må komme tilbake hit i forbindels­e med skolestart eller skoleslutt. Når så mange ligger rundt 60 km/t i 40-sonen, og høyeste fart er naer førerkortb­eslag, blir det nok snarlig retur, sier UPs patrulje 243.

 ??  ??
 ??  ?? VANSKELIG: Å se UPs mann var ikke lett, men om man fulgte litt med mot krysset etter å ha passert første fartshump, var laserposte­n mulig å observere tidsnok til å avpasse farten til 40-sonen.
VANSKELIG: Å se UPs mann var ikke lett, men om man fulgte litt med mot krysset etter å ha passert første fartshump, var laserposte­n mulig å observere tidsnok til å avpasse farten til 40-sonen.
 ??  ?? DYRT: Denne bilisten ble målt til 58 km/t i 40-sonen, og måtte dermed tåle et forenklet forelegg på 5.350 kroner. Noe den utenlandsk­e mannen syntes var veldig mye penger.
DYRT: Denne bilisten ble målt til 58 km/t i 40-sonen, og måtte dermed tåle et forenklet forelegg på 5.350 kroner. Noe den utenlandsk­e mannen syntes var veldig mye penger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway