Grimstad Adressetidende

Jerv vil stramme opp

Øyvind Knutsen bidro sterkt til ett poeng borte mot Fredriksta­d. Nå vil han holde buret rent mot Åsane.

- FOTBALL

Sisteskans­en fikk nok å gjøre på fotballens store festdag 16. mai. Bortsett fra en god Jerv-periode tidlig i kampen var det nemlig hjemmelage­t som presset på.

Fredriksta­d tok ledelsen allerede etter åtte minutter da Glenn Andersen sendte et dårlig tilbakespi­ll mot Knutsen i mål. Ballen lå plutselig fri med kort avstand til Jervs mål, og en slik gavepakke kunne ikke hjemmelage­t motstå. Ludvig Begby snappet ballen og serverte Ulrik Flo, som enkelt kunne sende de røde og hvite i ledelsen.

Jerv-kaptein Andersen lot imidlertid ikke det gå innpå seg. To minutter senere ble dagens Jerv-spiss Eirik Haugstad felt, dommeren pekte på straffemer­ket, og Andersen skrittet selvsikker­t opp for å ekspedere straffen rett i mål.

Resten av kampen var det hjemmelage­t som stort sett hadde føringen i kampen, og Knutsen måtte flere ganger i aksjon for å avverge store sjanser.

Lettet etter kampen

– Jeg synes det var en jevnt over dårlig kamp av oss. Vi startet egentlig ganske bra, men så tok de over. De fikk litt situasjone­r rundt vår boks, da fikk de initiative­t og publikum med seg. Det fortsatte etter pause og de presset oss. Men vi red i land et poeng på Fredriksta­d stadion 16. mai. Det er ikke så verst, det, oppsummere­r Knutsen.

Han medgir at spillerne var lettet etter å ha klart uavgjort.

– Ja, det er det første poenget vi har vaert fornøyde med. Tidligere har vi følt oss snytt for tre poeng, men nå var vi fornøyde.

– Hva gjør åtte kamper uten seier med selvtillit­en deres?

– Jeg tror ikke det gjør så mye med selvtillit­en. Jeg tror det er mer kollektivt. Selv om vi scorer mål, har vi ikke en tryggheten defensivt. Vi har sluppet inn mål rett etter vi har scoret en del ganger. Vi trenger bare en god opplevelse nå, så håper vi at det snur, og at vi begynner å få marginene med oss, sier Knutsen.

Trenger poeng

– Hvor viktig er det å vinne på søndag?

– Det er veldig viktig. Vi har satt oss i en posisjon hvor vi trenger å plukke litt poeng, for de andre lagene rundt oss vant i forrige runde, og vi er ikke der vi skal vaere. Vi er nødt til å ha en trepoenger snart, og forhåpentl­igvis kommer den på søndag, sier burvoktere­n.

– Hva er oppskrifte­n for å slå Åsane?

– Det handler om å vaere ekstremt fokusert i den rollen du har. Vi snakker mye om det: å gjøre hundre prosent riktig de tingene du har i din rolle.

Har mye selvtillit

– Du stod en god kamp mot Fredriksta­d, og du holdt nullen

mot Åsane i fjor. Å holde nullen kan vaere nøkkelen til en seier nå. Hvordan er din egen selvtillit inn mot kampen?

– Den er god. Det var en bra kamp for meg på tirsdag, og jeg drar med meg masse selvtillit inn mot helga. Vi må holde tett igjen bakover. Med et godt fundament kan vi begynne å bygge

fremover. Om vi holder nullen vil seierne begynne å komme, sier Knutsen.

– Vi må tette igjen bakover. Når vi har et godt defensivt fundament, kan vi bygge videre på det. Det er sånn gode lag er bygget opp om dagen, understrek­er han.

Jerv møter Mons Ivar Mjeldes

Åsane hjemme på Levermyr søndag kveld.

 ??  ?? GOD: Øyvind Knutsen gjorde flere gode redninger mot Fredriksta­d. Her med målscorer Glenn Andersen (t.v.) i en tidligere kamp.
GOD: Øyvind Knutsen gjorde flere gode redninger mot Fredriksta­d. Her med målscorer Glenn Andersen (t.v.) i en tidligere kamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway