Grimstad Adressetidende

Fritt frem i skjaergård­en

-

Nå er det

fritt frem for vannscoote­rne mellom holmer og skjaer. Onsdag ble forskrifte­n som har gitt større begrensnin­ger for vannscoote­re enn for andre båter opphevet med umiddelbar virkning. Er det noe å juble for? Nei.

Stortingsr­epresentan­t Svein Harberg

(H) fra Grimstad uttaler til Faedreland­svennen at vannscoote­re likestille­s med andre småbåter. «Det har vaert hevdet at dette betyr et fullt frislipp for fart og villmannsk­jøring, men det gjør det ikke. Vi har bare sørget for at vannscoote­re må følge de samme reglene som andre båter», sier Harberg.

Og dette er

kjernen av problemet, slik det oppfattes av folk i båt og på land i skjaergård­en: Man tøffer ikke rundt på en vannscoote­r. Den er laget for fart og lek, og den er ikke lydløs. Dette er altså en type aktivitet som Frp, med Høyre som hale, promoterer, i et sårbart naturmiljø som skjaergård­en.

Harberg håper at

politiet slår ned på vannscoote­re og andre som ikke respektere­r reglene. En del vannskoote­rkjørere respektert­e ikke de gamle reglene, fordi det blant annet var minimal risiko for å bli tatt. Politiet har annet å gjøre enn å jage vannscoote­re i skjaergård­en.

Grimstad var en

av kommunene som sa nei til å liberalise­re vannscoote­rkjøring. Nå kan lokalpolit­ikerne riktignok lage sitt eget regelverk, men få tror vel det har samme effekt som et nasjonalt lovverk.

 ??  ?? VANNSCOOTE­RE: Nå skal de likebehand­les med andre småbåter.
VANNSCOOTE­RE: Nå skal de likebehand­les med andre småbåter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway