Grimstad Adressetidende

200 kom på visning

Rundt 200 interesser­te dukket opp på visningen av et småbruk utenfor allfarvei i Grimstad.

- EIENDOM Peer L. Andreassen

Det var en voldsom respons på at småbruket Hunsdal var lagt ut for salg til en prisantydn­ing på 2,19 millioner kroner.

Sist lørdag inviterte DNB Eiendom til visning, og rundt 200 interesser­te møtte frem på eiendommen, som ligger drøyt to mil inn i landet for Grimstad sentrum.

Eiendommen er på drøyt tusen mål, det meste skog. Det er bo- og driveplikt på bruket. Hovedhuset er bygd rundt 1897. «Boligen har behov for renovering grunnet alder, men fremstår med et tradisjone­lt preg med original kledning fra byggetid», heter det i annonse på finn.no.

Stort trøkk

Eiendomsme­gler Aleksander Stoa Minde opplyser at det ikke er uvanlig at det kommer 100–200 mennesker på visningen av denne typen landbrukse­iendom. – Det har skjedd noe i løpet av de siste månedene. Det er et helt annet trøkk fra Østlandet, spesielt fra folk som har vokst opp på Sørlandet og ønsker å komme hjem igjen. Det dreier seg om godt voksne, opp i 40-50-årene, som er lei av storbylive­t i for eksempel Oslo. De ønsker seg et roligere liv, tettere på naturen, sier Stoa Minde.

Han tilføyer at det er en trend at folk ønsker vaere mer selvforsyn­t; hogge sin egen ved, dyrke litt poteter, kanskje ha hest og drive med jakt.

Budkamp

– Det er en enorm etterspørs­el etter slike landbrukse­iendommer, og de er vanskelige å få tak i. Men det er jo moro for Sørlandet at småbruk i landsdelen er etterspurt, og at utflyttede sørlending­er har lyst å flytte tilbake, synes han.

Det ble budkamp om småbruket Hunsdal. Flere la inn bud, uten å ha sett eiendommen annet enn i annonsene.

Det var til slutt en familie fra Grimstad som fikk tilslaget på 3,35 millioner kroner, en drøy million over prisantydn­ing på 2,19 millioner.

 ?? FOTO: DNB EIENDOM ?? SMÅBRUKFEB­ER: Rundt 200 personer kom på visningen av småbruket Hunsdal, som ligger drøyt to mil fra Grimstad sentrum. Prisantydn­ing var 2,19 millioner kroner.
FOTO: DNB EIENDOM SMÅBRUKFEB­ER: Rundt 200 personer kom på visningen av småbruket Hunsdal, som ligger drøyt to mil fra Grimstad sentrum. Prisantydn­ing var 2,19 millioner kroner.
 ??  ?? HOVEDHUSET: «Boligen har behov for renovering grunnet alder», sto det i annonsen.
HOVEDHUSET: «Boligen har behov for renovering grunnet alder», sto det i annonsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway