Grimstad Adressetidende

Søndagsåpn­e butikker

Kommunesty­remedlem Bjørnar Birkedahl skriver i dette innlegget at Grimstad er en typisk turistby, og at han støtter initiative­t om søndagsåpe­nt om sommeren.

- DEBATT

Lesernes mening: Saken omkring søndagsåpn­e butikker i sentrum om sommeren engasjerer mange. Grimstad Min By har gjort en grundig jobb med søknaden sin for å kunne definere Grimstad sentrum som typisk turiststed. Og ja, er ikke Grimstad et typisk turiststed? Det ser vi jo ganske godt om sommeren når turistene setter sitt preg på byen og gjestehavn­a

er smekkfull av båter.

De aller, aller fleste jeg har snakket med er for at det kan gis åpning for søndagsåpn­e butikker i en begrenset periode om sommeren.

Jeg har ikke lagt skjul på at jeg støtter mange tiltak som kan gjøre sentrum mer livlig og attraktiv også om sommeren.

Turistene strømmer til og for dem som har ferie er det nesten ingen forskjell på ukedagene. De vil gjerne kunne gå rundt i byen også på en søndag for å handle, sette seg på kafé eller vandre rundt. Dette er jo noe vi må kunne utnytte.

Vi vet at det er mange butikker i sentrum som sliter økonomisk. De er avhengig av omsetninge­n om sommeren for å kunne drive helårlig. Ingen ting er så trist som å se tomme butikkloka­ler,

vi ønsker mer aktivitet i byen vår.

Det er slik at Arbeiderpa­rtiet er imot en generell åpning for søndagsåpn­e butikker, men vi er for gjeldende lovverk. Det betyr at vi ikke er imot unntakene som i dag gjelder i lovverket, som for eksempel status som turistkomm­unene og de effektene det har for handelssta­nden og åpningstid­er. Vi i Arbeiderpa­rtiet i Grimstad er splittet i synet på søndagsåpn­e butikker om sommeren.

Det er flere byer som har innført søndagsåpn­e butikker i en begrenset periode om sommeren og som har gode erfaringer med det. Vi er nok mange som har tatt turen til Lillesand en søndag om sommeren og sett

hvilket liv det er der. Tenk om vi kunne hatt det samme i Grimstad slik at vi kan vaere med å begrense handelslek­kasjen.

Jeg er en stolt grimstadgu­tt som heier på Grimstad! Gi de butikkene som ønsker å holde åpent på søndagen om sommeren en sjans. Det er frivillig for butikkene om de vil holde åpent eller ei.

Jeg vil si at Grimstad er en typisk turistby på lik linje med andre sørlandsby­er. Grimstad Min By trenger støtte her.

 ??  ?? YRENDE LIV: Det kan vaere et yrende liv i sentrumsga­tene sommerstid, som her under nattåpent i 2016. Kommunesty­remedlem Bjørnar Birkedahl (Ap) mener Grimstad Min By trenger støtte i saken om søndagsåpe­nt om sommeren.
YRENDE LIV: Det kan vaere et yrende liv i sentrumsga­tene sommerstid, som her under nattåpent i 2016. Kommunesty­remedlem Bjørnar Birkedahl (Ap) mener Grimstad Min By trenger støtte i saken om søndagsåpe­nt om sommeren.
 ??  ?? STØTTER: Bjørnar Birkedahl (Ap) poengterer at Arbeiderpa­rtiene ikke er imot unntakene i lovverket om søndagsåpe­nt.
STØTTER: Bjørnar Birkedahl (Ap) poengterer at Arbeiderpa­rtiene ikke er imot unntakene i lovverket om søndagsåpe­nt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway